Moje cele:
-redukcja nie tyle wagi, co tluszczyku z brzucha i bioder,
-ujedrnienie i podniesienie posladkow
-wzmocnienie i delikatne zarysowanie miesni na rekach, bo u mnie to straszna slabizna (az wstyd sie przyznac, ledwo 20kg podnioslam

Dieta:
-jem 6-7 razy dziennie,
-licze kalorie, staram sie nie przekraczac 1400 (nie wiem czy to za duzo, czy za malo, ale wyliczylam zapotrzebowanie i wyszlo mi ok 2200, wiec jest niedobor 800kcl)
-na sniadanie albo drugie sniadanie codziennie jem 200 ml odtluszczonego jogurt z 2 lyzkami ziaren(slonecznik i dynia)
- przynajmniej w 5 posilkach jest bialko, wyliczylam, ze powinnam zjadac 121g bialka dziennie
- nie jem slodyczy, cukru, bialego pieczywa
- codziennie lykam kompleks witamin, plus wapno, i magnez
- ogolnie staram sie trzymac tych 10 zasad, ktrore znalazlam na forum, niestety procentowe wyliczanie bialka, wegli i roznych rodzajow tluszczu ze spozywanych potraw sprawia mi okropne trudnosci i raczej jest to niedokladne
Trening:
- 5 min rozgrzewki
- 45 min cwiczen silowych na sprzecie (po kolei wszystkie, zaczynam od brzucha, gorne partie ciala, dolne - oprocz lydek, i na koniec jeszcze raz brzuch)
- 1 h zajec aerobowych badz gimnastycznych*
- 1h rowerek/bieznia*
- 10 min rozciagania (jesli nie bylo rozciagania na zajeciach)
* zmienna kolejnosc, zalezy o ktorej przyjde

Mam niestety duzo pytan, informacji na forum jest olbrzymia ilosc, a ja jestm zupelnie nowa w temacie i trudno mi jest sobie z tym poradzic...
Moje pytania:
1.jakie sa najlepsze zrodla bialka, ktore moge zabrac ze soba, (posilki okolotreningowe) Czy powninnam kupic jakas odzywke bialkowa? Jesli tak, to jaka?
2.czy polecacie jakies suplementy?
3.czy kolejnosc treningu jest ok?
4.czy to prawda, ze powinnam odpuszczac sobie cwiczenia silowe co 5 dzien?
5.jakie cwiczenia polecacie, zebym troszke wzmocnila rece (czy w moim przypadku lepiej podnosic duzo razy male, czy kilka razy takie, ktore ledwo daje rade? czy i tak i tak?
6. Czy lepiej robic np. 2 serie po 30 powtorzen czy 6 po 10?
bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi, dodatkowe rady czy uwagi
dziekuje wam serdecznie
Waga: 55
Wzrost: 167
Obwód klatki: 90
Obwód ramienia: 26
Obwód talii: 67
Obwód uda: 50
Obwód łydki: 34
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: ok 20%
Aktywność w ciągu dnia: 8-16 praca siedzaca
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: wczesniej 1-2 razy w tygodniu rower, bieganie, aerobik
od 10 dni silownia codziennie 45 min, aerobik codziennie 1 h
Odżywianie: niestety, najbardziej smakuja mi weglowodany

Cel: redukcja rozłożona w czasie
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: bardzo dobry
Preferowane formy aktywności fizycznej: w fitness klubie ,moge spedzac 3 h dziennie (mam do dyspozycji oprocz sprzetu roznego rodzaju zajecia aerobowe)
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: mozliwe
Stosowane wcześniej diety: 1000 kcl - beznadzieja

"Nie ma takiego marzenia, ktorego wola i rozum ludzki nie zdolalyby zamienic w rzeczywistosc..."