Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
11
Napisanych postów
68
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
4072
Witam
Zazce moze od opisania sytuacji jestem w trwkcie cyklu
deka 200 mg e7d 1-10
prolo 200 mg e7d 1-11
jestem po 5 strzale wszystko elegancko masy poszło +9 kilo, 2,5 cm w kablu dieta jest 7 posiłów dzienie + omega3 ,witaminy (jakies treca),cynk,tran ,magnez+b6
Sprawa wyglada tak ze siły tez sporo posżło i wczoraj nie brałem własnie duzych ciezarów a robiłem triceps najpierw francuza wszytko było w porzatku, i póniej przeszedłem na wyciag i chiałem zrobic ciagniecie linki do dołu(nie jakims wygórowanym ciezarem) i zaczoł mnie bolec łokiec
spróbowąłem go rozgrzac jeszce raz podchodze do cwiczenia i znowu boli wiec dałem sobie spokój, dziś rano wstaje, i masakra nie moge reki wyprostowac jak próbuje to czyje jak by ktos mi szpile wsadzał,wiec to wziołem mojego taty maść "końska maść"(jemu pomaga sam był kiedys cięzarowcem) ściągacz i ArthriSTOP PLUS(zgodnie z opakowaniem) co moge zrobic lekarz cos pomoże?? bo jak tak duzej bedzie to koniec cwiczenia a za tym samym koniec cyklu bo po co miał bym sie szprycowac. Może wie ktos co sie stało, miał cos podobnego
Mam jeszce jedno pytanie od tygodnia nasilim mi sie nieco trądzik zawsze troszke miałem ale nie duzo i to na twazy tylko i wyłacznie, od tygodnia równiez kupiłem i spozywam odzywke białkowa aby uzupełnic diete czy na nasilenie tradziku moze miec wpływ zwykła odżywka białkowa (serwatak podobno bardzo dobra)??
Szacuny
4
Napisanych postów
1142
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
25547
mialem podobną sytuacje...nie umiałem reką ruszać... w nocy nie mogłem spać... bo ręka tam bolała choćby prąd przez nią przechodził... maście raczej nic nie pomogą jak dalej bedziesz ćwiczył...bo ręka cały czas będzie przeciążona... wiem to z doświadczenia...posmarujesz -> ból ustąpi -> pójdziesz ćwiczyć i ból wróci jeszcze mocniejszy
maście+ściągacz+ przerwa od siłki
choć jakbym był na bombie to pewnie bym kombinował żeby nie przerwać
Zmieniony przez - Maximus_20 w dniu 2008-09-22 01:15:48
Szacuny
10
Napisanych postów
14
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
265
Odnośnie Tematu bólu łokcia.
Dziś uderzyłem się w lewy łokieć boli przy pełnym zgięciu, przy wyprostowaniu bólu nie ma. Zaś gdy na wyprostowanej ręce skrecam ja w prawo jest minimalny ból. Najbardziej boli (jak już pisałem gdy zginam rękę do pełnego zgięcia. Przy podnoszeniu ciezarów bólu niema
Proszę o Szybka pomoc.
Szacuny
9
Napisanych postów
381
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
232698
kiedys na cyklu mialem tak ze wstalem rano i nie moglem reki podniesc do gory tak mnie bark bolal, odpuscilem tydz na silce cykl oczywiscie dalej ciagnalem i wszystko przeszlo, pewnie jestes po prostu przemeczony nadwyrezsyles jakis miesien(sciegno) i to wszystko odpoocznij jak przestanie bolec jeszscze odczekaj z dzien i GO na silke!