Historia czekolady sięga prawdopodobnie już czasów Majów, którzy jako pierwsi zaczęli uprawiać kakao (kakaowiec właściwy) i spożywać w formie napoju nazywanego „pokarmem bogów”. Pierwszym Europejczykiem, który spotkał ziarna kakaowca, był Krzysztof Kolumb. Odkrycie Nowego Świata wraz z jego nieznanymi dotąd zasobami i bogactwami zapoczątkowało w 1528 roku podróż kakao na Stary Kontynent i rozpoczęło tym samym trwającą do dzisiaj jego popularyzację.

  1. PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE
  2. Ponad 26% białka
  3. Bez dodatku cukru
  4. Mniej tłuszczu, mniej kalorii
  5. Podsumowanie 

Czekolada jest ubóstwiana za swój smak, zapach, konsystencję i jej uniwersalne zastosowanie. Znajdujemy ją w domowych wypiekach, szybkich przekąskach w formie batonów, cukierkach i oczywiście w formie tradycyjnej tabliczki czekolady. Któż nie kocha tego wspaniałego dźwięku pękającej tabliczki czekolady i tych małych kosteczek, którymi możemy dzielić się z najbliższymi.

PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE

PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE

To połączenie tradycji wraz z praktycznym podejściem do słodkich przyjemności. ALLNUTRITION stworzyło produkt dla osób, które chcą pozwolić sobie na chwile przyjemności, bez poczucia winy lub szkody dla samopoczucia. Produkt ten charakteryzuje przede wszystkim brak laktozy, która bardzo często jest źle tolerowana. Dokładnie dobrane składniki sprawiają, że po produkt ten mogą sięgać osoby z nietolerancją tego cukru mlecznego.

Ponad 26% białka

Prawie 30% czekolady stanowi pełnowartościowe białko pochodzące z odżywki proteinowej. Każda tabliczka dostarcza ponad 26 g protein z koncentratu białka serwatkowego, które charakteryzuje wysoka zawartość aminokwasów egzogennych, lekkostrawność i wysoka biodostępność.

Bez dodatku cukru

Mimo przyjemności słodkiego smaku, w produkcie nie znajdziemy ani grama dodanego cukru. PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE słodzona jest głównie erytrytolem, który uznawany jest za jeden z najzdrowszych słodzików. Nie dostarcza on kalorii, ma zerowy indeks glikemiczny i jest prawie tak słodki, jak tradycyjny cukier. Ten alkohol cukrowy to idealny kompan dla osób, które borykają się z nadmierną masą ciała lub mają problemy z gospodarką cukrową.

czekolada bez laktozy

Mniej tłuszczu, mniej kalorii

PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE dzięki niższej zawartości tłuszczów w stosunku do tradycyjnych czekolad, dostarcza o około 20% mniej kalorii niż standardowe produkty ze sklepowych półek.

Jednak czym by była czekolada bez kakao? W PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE masa kakaowa stanowi minimum 35%.

Kakao jest źródłem polifenoli, stanowią one aż 10% suchej masy całego ziarna. Tym samym zawierają więcej przeciwutleniaczy niż większość produktów spożywczych na świecie. W ziarnie kakaowca znajdziemy głównie proantocyjanidyny (58%), katechiny (37%), antocyjanidyny (4%). To właśnie dzięki tym związkom kakao uznawane jest za silnego sprzymierzeńca w walce z chorobami układu sercowo-naczyniowego. Jest ono również bogate w składniki mineralne takie jak magnez, potas, fosfor, żelazo i cynk.

Podsumowanie 

Czekolada jest z nami „od zawsze” i kojarzy się z przyjemnością jedzenia, smakiem i zapachem, który ciężko zapomnieć, a teraz, dzięki PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE z tej przyjemności będą mogły również skorzystać osoby, które do tej pory ze względu na ograniczenia w postaci nietolerancji laktozy były jej pozbawione. Produkt ten otwiera także możliwość cieszenia się łakociami, tym wszystkim, którzy w obawie o swoją sylwetkę nie jedli czekolady.

Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)