Włączenie do codziennych jadłospisów dodatkowej ilości białka może przynieść wiele korzyści odżywczych. Jest to jeden z najczęściej stosowanych „zabiegów” dietetycznych, kiedy poprawić się chce stosunek beztłuszczowej masy ciała do masy tkanki tłuszczowej, czy wydolność organizmu oraz stan zdrowia przy niektórych schorzeniach.

Nie są to jedyne powody, dla których warto rozważyć włączenie do diety m.in. odżywek białkowych. Nie zawierają dodatku cukru oraz charakteryzują się znikomą ilością tłuszczu, a na rynku suplementów diety pojawia się coraz więcej coraz bardziej atrakcyjnych smakowo wariantów.

Odżywki białkowe NUTLOVE

Odżywka NUTLOVE PROTEIN SHAKE jest wysokobiałkowym przetworem mlecznym ze składem opierającym się o białka serwatkowe oraz ekstrakt z maślanki. Mieszanka taka zapewnia nie tylko solidną dawkę aminokwasów o wysokiej przyswajalności, ale również gładką i atrakcyjną konsystencję po przygotowaniu. Dzięki dopracowanej kompozycji składnikowej odżywki białkowe NUTLOVE dobrze smakować mogą zarówno po rozpuszczeniu w wodzie, napoju roślinnym, jak i mleku, ale także po dodaniu do jogurtu (i owsianek), jajek (i omletów), czy innych produktów, z których można przygotować pełnowartościowe posiłki.

Wersje smakowe NUTLOVE PROTEIN SHAKE

Wysokobiałkowe NUTLOVE PROTEIN SHAKE mogą stanowić doskonałe urozmaicenie smakowe diety. Dostępne są w trzech opcjach nawiązujących do najbardziej popularnych słodyczy. Warianty takie jak: COCO CRUNCH, CHOCOLATE HAZELNUT, WHITE CHOCO PEANUT nadadzą się zarówno do picia po wymieszaniu z dowolnym płynem, a także do wykorzystania w potrawach, czy deserach. Atrakcyjne połączenia smakowe oraz „maślankowa” konsystencja mogą pomóc zapomnieć o tradycyjnych słodyczach w ciągu dnia i dzięki temu ograniczyć ilość spożywanych kalorii oraz dostarczyć do organizmu wysoce odżywcze białko. Warto zaznaczyć, że objętość przygotowywanych z użyciem NUTLOVE PROTEIN SHAKE posiłków jest najczęściej wyższa, niż w przypadku wyrobów cukierniczych, co pośrednio wpływa też na sytość i chęć podjadania.

Właściwości białek mlecznych

Zwiększenie podaży białka w diecie (do około 1,6 – 2,0 g / kg m.c. / dzień) poprzez dodatek białek mlecznych – szczególnie serwatkowych – przynieść może liczne korzyści zdrowotne. Bogactwo aminokwasów niezbędnych, w tym aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), sprzyja stymulacji tkanki mięśniowej do rozwoju, co jest niezwykle ważne na każdym etapie życia. Poziom umięśnienia jest istotny nie tylko z punktu widzenia rozwoju sportowego w szczycie wydolności organizmu, ale również jest kluczowy dla optymalizacji ogólnej sprawności, czy dla prewencji kontuzji i chorób u osób starszych i / lub mało aktywnych. Dzięki właściwościom białek serwatkowych zapewnić sobie można szybszą regenerację potreningową, poprawę stanu odżywienia przy kiepsko zbilansowanych dietach, a także ułatwienie w procesie redukcji masy tkanki tłuszczowej.

KUP TERAZ

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (3)
Bull

Przy zastosowaniu małej ilości mleka smakują bardzo podobnie jak kremy, dobre sosy/polewy wychodzą z nich.

2
gokuson

Właśnie spróbowałem, smakowo kosmos :)

0
Bull

Nie jestem fanem czekoladowych smaków, bo od lat praktycznie tylko wanilię i pistację wybieram, ale w tej serii choco wymiata.

0