Składniki:
- 75g białego ryżu
- pół czerwonej cebuli
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 100g zielonych szparagów
- 150g krewetek
- 15g oliwy
- pocięta natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Ryż ugotować.
- Szparagi obrać i ugotować.
- Czerwoną cebulę drobno poszatkować.
- Na rozgrzanej łyżce oliwy (5g) podsmażyć poszatkowaną cebulę, dodać ugotowany ryż oraz koncentrat. Wszystko dokładnie wymieszać cały czas podsmażając.
- Krewetki podsmażyć na złocisto na 10g rozgrzanej oliwy.
- Wyłożyć wszystko na talerz i posypać pociętą natką pietruszki.
Wartości odżywcze dla całości:
Białko: 38,6g Tłuszcz: 17,8g Węglowodany: 65,9g 578kcal