Czego potrzebujemy:

  • 1 opakowanie lekkiego ciasta francuskiego
  • 100 g proszku Sugar free pudding o smaku waniliowym
  • 400 ml gorącej wody
  • jedno jajko
  • zmielony erytrytol do posypania ciasta

Jak wykonać:

Ciasto rozwijamy, dzielimy na dwie części. Obie części smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem, układamy na papierze do pieczenia i władamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut, do momentu aż ciasto się zarumieni.

W czasie kiedy ciasto się piecze przygotowujemy budyń. Do miski wsypujemy 100 g budyniu, zalewamy 400 ml gorącej wody i miksujemy na wysokich obrotach około 3 minut. Kiedy zarówno ciasto jak i budyń przestygną, przekładamy obie warstwy, i oprószamy całe ciasto zmielonym erytrytolem. Gotowe!

Wartości odżywcze:

Ciasto podzieliliśmy na 6 solidnych porcji.

Każda to 227 kcal.

Białko 7,1 g, Tłuszcz 9,6 g, Węglowodany 28,8 g.

Jeśli od razu nie zjecie całego - przechowujcie w lodowce.

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (1)
biggirl

Smakowicie wygląda, na masie chyba wypróbuje.

1