Czego potrzebujemy:
- 1 opakowanie lekkiego ciasta francuskiego
- 100 g proszku Sugar free pudding o smaku waniliowym
- 400 ml gorącej wody
- jedno jajko
- zmielony erytrytol do posypania ciasta
Jak wykonać:
Ciasto rozwijamy, dzielimy na dwie części. Obie części smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem, układamy na papierze do pieczenia i władamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut, do momentu aż ciasto się zarumieni.
W czasie kiedy ciasto się piecze przygotowujemy budyń. Do miski wsypujemy 100 g budyniu, zalewamy 400 ml gorącej wody i miksujemy na wysokich obrotach około 3 minut. Kiedy zarówno ciasto jak i budyń przestygną, przekładamy obie warstwy, i oprószamy całe ciasto zmielonym erytrytolem. Gotowe!
Wartości odżywcze:
Ciasto podzieliliśmy na 6 solidnych porcji.
Każda to 227 kcal.
Białko 7,1 g, Tłuszcz 9,6 g, Węglowodany 28,8 g.
Jeśli od razu nie zjecie całego - przechowujcie w lodowce.
Smakowicie wygląda, na masie chyba wypróbuje.