Szacuny
0
Napisanych postów
211
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
9754
Czy zamiast klasycznych wznosów bokiem takie oto ćwiczenie się nada?
20:15
Troszke machanie hantlami mi się znudziło a i progres jest mozolny więc pomyślałem nad czymś nowym. Czy to ćwiczenie jest dobrym pomysłem dajmy na to 3 serie po 12-15 ruchów
Szacuny
35321
Napisanych postów
27064
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
286792
Jak wyżej ale pamiętaj że jeśli nie jesteś już na wyższym poziomie to u osób poczatkujących i tak najskuteczniejsze będą proste podstawowe ćwiczenia , nalezy się skupić na poprawnym wykonywaniu podstawowych ćwiczeń na wolnych cięzarach w celu uzyskiwania jak najlepszych rezultatów . Dobrze by było gdybyś wypelnił ankietę dzialu i wstawił swój plan treningowy do wglądu .może tez warto diecie się przyglądnąć skoro piszesz że coś źle idzie , Zbyt mało informacji o sobie dałeś żeby stwierdzić co może być przyczyną mozolnego progresu .
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
7021
Napisanych postów
63199
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
787083
To dość fajne ćwiczenie miałem chyba w dwóch mikrocyklach treningowych ale musisz zobaczyć czy w tym ruchu nie będzie dla Ciebie za ciężko bo jednak trzeba być ostrożnym z ciężarem w nowych wersjach. Natomiast unoszenie bokiem jeśli podstawowa wersja się znudziła polecam sprawdzić wersję nachwytem też super się sprawdza, ale tak czy inaczej podstawą są wielostawowe ćwiczenia, a takie unoszenia tylko dodatkiem i najczęściej jest wprowadzane za wcześnie do planu treningowego i trzeba je ciężarowo delikatnie traktować.