Witam!! Własnie planuje sobie zrobic wlasna silownie w domu, tylko nie wiem od czego mam zaczac i nie wiem jak i co mam dokladnie w niej umiescic... Moze macie macie jakies prajekty (np na ławeczke, hankle itp.) Z czego to wszystko mam zrobic?? Bo nie mam kasy, a bardzo mi zalezy na tej silowni... Z góry dzieki i pozdrawiam!!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Tez mam zrobioną w chacie ale większość zeczy jest kupiona, ale początkowo mialem porobione tez zastępcze przyządy zanim mialem sprzęt. np na przedramie mozesz zrobic cos takiego jakis patyk nie za cięki i wytrzywaly do niego przywiąz sobie sznur a na drugim końcu jakies obciązenie i cwiczenie wygląda w ten sposób unosisz to przed siebie i na ten patyk nawijasz te obciązenie, jest to dobre na przedramie.
Hm co jeszcze jak nie masz sztangi mozesz sobie to w inny sposób zalatwic z malym wydatkiem mianowicie znam osoby kture zalatwili sobie pręt i przyspawali w pewnym miejscu krązki i mieli sztangi.
Hm co jeszcze jak nie masz sztangi mozesz sobie to w inny sposób zalatwic z malym wydatkiem mianowicie znam osoby kture zalatwili sobie pręt i przyspawali w pewnym miejscu krązki i mieli sztangi.
...
Napisał(a)
siemasz ja też stwożyłem sam sobie własną siłownie znaczy :
1 ławeczka - kupiłem płaskowniki ze składu, deske miałem , skórę i troche gąbki wszystko posklejałem;p znaczy pospawałem i całkiem dobrze śmiga zrobiłem tez regulacje żeby można było na skos ćwiczyć
2 sztange - gryf też kupiłem na składzie czyli wypełnioną rurke wytoczyłem ją jeszcze na tokarce i dospawałem zabezpieczenia na cięzarki, do zabezpieczeń pzytrzmujacych ciezarek zrobiłem je z rurki o troche większym obwodzie niż gryf zrobiłem w nim dziurke przyspawałem w miejsce dziurki ;p (bez skojażeń) w te mijsce przyspawałem nakrętke od śróbki i zakręcane było to na śróbe im bardziej się dokręcało tym większy ścisk
3 sztangielki - podobnie jak sztanga tylko że mniejsze rozmairy
4 obciązenia - te większe zrobiłem z tarcz hamulcowych samochodowych wylałem je betonem wygladają całkiem przyzwoicie), a mniejsze wylałem z betonu zalewając uciety fragmęt rurki z dospawanymiu wąsmi o obwodzie wiekszym od obowu sztangielki
KOSZT mojego projektu wyniósł ok 200zł
Jeśli zależy Ci na mniejszych kosztach choć myśle ze ten jest niski zrezygnuj z ławeczki bo właśnie ona najwięcej pożera kasy ( duze żelastwa + opłacenie osoby która wszystko pospawa ) bo ławeczke jakoś można zastapiś np: deska do prasowania ;p , trzeba jakos sobie radzić
pozdrawaim i licze że troche pomogłem jeśli coś niejasne to pisz
1 ławeczka - kupiłem płaskowniki ze składu, deske miałem , skórę i troche gąbki wszystko posklejałem;p znaczy pospawałem i całkiem dobrze śmiga zrobiłem tez regulacje żeby można było na skos ćwiczyć
2 sztange - gryf też kupiłem na składzie czyli wypełnioną rurke wytoczyłem ją jeszcze na tokarce i dospawałem zabezpieczenia na cięzarki, do zabezpieczeń pzytrzmujacych ciezarek zrobiłem je z rurki o troche większym obwodzie niż gryf zrobiłem w nim dziurke przyspawałem w miejsce dziurki ;p (bez skojażeń) w te mijsce przyspawałem nakrętke od śróbki i zakręcane było to na śróbe im bardziej się dokręcało tym większy ścisk
3 sztangielki - podobnie jak sztanga tylko że mniejsze rozmairy
4 obciązenia - te większe zrobiłem z tarcz hamulcowych samochodowych wylałem je betonem wygladają całkiem przyzwoicie), a mniejsze wylałem z betonu zalewając uciety fragmęt rurki z dospawanymiu wąsmi o obwodzie wiekszym od obowu sztangielki
KOSZT mojego projektu wyniósł ok 200zł
Jeśli zależy Ci na mniejszych kosztach choć myśle ze ten jest niski zrezygnuj z ławeczki bo właśnie ona najwięcej pożera kasy ( duze żelastwa + opłacenie osoby która wszystko pospawa ) bo ławeczke jakoś można zastapiś np: deska do prasowania ;p , trzeba jakos sobie radzić
pozdrawaim i licze że troche pomogłem jeśli coś niejasne to pisz
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Następny temat