...
Napisał(a)
za duzo wegli ,za malo tluszczu,jak chcesz zbudowac czysta mase miesni a nie fat to dodaj tluszczu i zmniejsz wegle,twoj testosteron bedzie wyzszy jak dodasz tluszczy zwierzecych i koniecznie ogranicz blonnik ktory obniza testosteron znacznie,bialka jedz nie wiecej niz 2 gr ,mozesz nawet 1 gr. i i tak bedziesz budowal mase przy dodatnim bilansie, wegli styknie w dni nietreningowe nawet tylko 150 gr,i 700gram fatu z zoltek najlepiej, i zbudujesz twarda zbita mase bez fatu, a po weglach tylko spuchniesz i utyjesz fatem i woda, na tluszczach zbudujesz trwala mase.
...
Napisał(a)
ło kur.wa to powodzenia życze przy 700 gramach tłuszczu....
www.lemon.pl <<< moja dieta
Moja galeria http://www.sfd.pl/Cergi_fotki_masa_str12-t418273.html
...
Napisał(a)
- ilosc atp powstalej z wegli jest nizsza niz z adekwatnej gramatury bialka
- 1 g weglowodanow wcale nie ma 4 kcal sa roznice o 20%
1 g bialek tez nie ma zwsze 4 kcal
1 g tluszczy tez njie zawsze ma 9kacl
jest to zlezne od ilosci w tytm 1 g atomow wodoru, tlenu ..
poza tym kalorycznoisc to ilosc energii powstaslej po spaleniu 1 g danej subst wiec ma sie to nie bardzo do energetyki czlowieka
- 1 g weglowodanow wcale nie ma 4 kcal sa roznice o 20%
1 g bialek tez nie ma zwsze 4 kcal
1 g tluszczy tez njie zawsze ma 9kacl
jest to zlezne od ilosci w tytm 1 g atomow wodoru, tlenu ..
poza tym kalorycznoisc to ilosc energii powstaslej po spaleniu 1 g danej subst wiec ma sie to nie bardzo do energetyki czlowieka
IHS TEAM
...
Napisał(a)
pisalem o tym w kalorycznych ciekawostkach
poza tym
- to ze zjemy np 3000kal wcale nie znaczy ze je wchloniemy
np blonnik w pozywienu moze wiazac tluszcze ktore sa wraz znim wydalane , wiaze bialka roslinne /soja/ tak trwale ze wcale ich nie wchlaniamy mimo to ze je zjemy.
- obrobka termicznw weglowodanow - zbyt wysoka temp powoduje powastawanie tzw zjawiska mailarda - co doprowadza do tego ze weglowodany sa nie strawne np mocno przypieczona skorka od chleba/
- podobnie bialka , zbyt wysoka teamperatura doprowadza do zalkowitego pozbawienia wody , takiego stawrdzniena wlokien bilakowych ze sa nie do ruszenia prze zenzymy trawienne /np chrupla skoraka powastale po spieczeniu miesa /
idt
temat rzeka
mc
poza tym
- to ze zjemy np 3000kal wcale nie znaczy ze je wchloniemy
np blonnik w pozywienu moze wiazac tluszcze ktore sa wraz znim wydalane , wiaze bialka roslinne /soja/ tak trwale ze wcale ich nie wchlaniamy mimo to ze je zjemy.
- obrobka termicznw weglowodanow - zbyt wysoka temp powoduje powastawanie tzw zjawiska mailarda - co doprowadza do tego ze weglowodany sa nie strawne np mocno przypieczona skorka od chleba/
- podobnie bialka , zbyt wysoka teamperatura doprowadza do zalkowitego pozbawienia wody , takiego stawrdzniena wlokien bilakowych ze sa nie do ruszenia prze zenzymy trawienne /np chrupla skoraka powastale po spieczeniu miesa /
idt
temat rzeka
mc
IHS TEAM
...
Napisał(a)
Ostatnio została udzielona mi porada abym nie zwiekszał kaloryki, natomiast wyeliominowal tłuszcze na rzecz większej ilości węgli.
marku c. co sądzisz na ten temat?
czy ograniczenie tłuszczy na rzecz węglowodnaów to dobry pomysl w diecie masowej ekto?
marku c. co sądzisz na ten temat?
czy ograniczenie tłuszczy na rzecz węglowodnaów to dobry pomysl w diecie masowej ekto?
"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html
...
Napisał(a)
obrobka termicznw weglowodanow - zbyt wysoka temp powoduje powastawanie tzw zjawiska mailarda - co doprowadza do tego ze weglowodany sa nie strawne np mocno przypieczona skorka od chleba/
A np.proces gotowania platkow owsianych-na poczatku sa ciezko przyswajalne,pozniej nasiakaja woda,traca blonnik,podwyzsza sie ig (tu normalnie sie juz przestaje je gotowac),ale jesli doprowadzi do przypalenia to znowu sie spowoduje,ze sa ciezej strawne?
Taki troche dziwny przyklad,troche malo prawodopodobny,ale mnie zaciekawil
A np.proces gotowania platkow owsianych-na poczatku sa ciezko przyswajalne,pozniej nasiakaja woda,traca blonnik,podwyzsza sie ig (tu normalnie sie juz przestaje je gotowac),ale jesli doprowadzi do przypalenia to znowu sie spowoduje,ze sa ciezej strawne?
Taki troche dziwny przyklad,troche malo prawodopodobny,ale mnie zaciekawil
...
Napisał(a)
Mateo tak na moj chlopski rozum powiem Ci jak rozumiem zmiane na wieksza ilosc wegli i rezygnacje z tluszczy
wiecej wegli = wieksza stymulacja insuliny = wiekszy przyrost masy
oczywiscie przy odpowiedniej podazy kalorii
prostym rozumowaniem to biore
wiecej wegli = wieksza stymulacja insuliny = wiekszy przyrost masy
oczywiscie przy odpowiedniej podazy kalorii
prostym rozumowaniem to biore
"Wszystko jest trucizną i nic nią nie jest, wszystko jest kwestią tylko dawek"
Poprzedni temat
czy branie samyh inhibit. aromatazy...
Polecane artykuły