Szacuny
3
Napisanych postów
396
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
8692
wieć tak... mam taki proble że jak Cwicze intesywnie klate to mam zakwasy na klacie i na motylach!! ćwiczyłem już na każdy sposób... tzn.. jak najbardziej sie starałem, żebyło wszystko było dobrze... i nie wiem co mam robić... jeśli zrobie mniej intensywny trnenig (mniejsze ciężary) to nie czuje że to był dobry trening..
Mój trening klaty:
-rozgrzewka
-wyciskanie sztangi na płaskiej(1 seria rozgrz. 4 serie po 8
-wyciskanie sztangu lub hantli(zależy czy jestem sam czy z kumplem)(1 seria rozgrz. 4 seriepo 8)
rozpiętki na płaskiej (4-5 seri po 8)
i co ja mam zrobić żeby tamten mięsień nie ćwiczył? pozatym myśle że najbardzie po wyciskaniu sztangi na płaskiej tak mam.. tak myśle... prosze o pomoc
Szacuny
3
Napisanych postów
396
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
8692
a jescze jedno.. może to też być od zbyt szerokiego uchwytu?? bo w sumie to staram sie tak żeby przy klacie był kąt prosty w rękach ale niekiedy tak nie mam tylko szerzej.??
Szacuny
20
Napisanych postów
978
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
15649
Raczej nie zalezy to od szerokosci, im szerzej tym bardziej pracuja zewnetrzne czesci klatki, ale o najszerszych nie slyszalem, ewentualnie przy przenoszeniu moga pracowac najszersze
Gdy przychodzi pacjent z dusznosciami i kaszlem widze limfangioleiomiomatoze, a nie zapalenie płuc...
Szacuny
33
Napisanych postów
2517
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
23490
Albo tak się rzucasz po ławce i spinasz wszystkie mięśnie byleby tylko wycisnąć te parę kilo , zmniejsz ciężar i rób prawidłowo technicznie.
BTW, kiedyś na siłowni jakiś koksior cisnął na klate, zrobił serię i mówi do swojego kumpla:"ale mnie uda bolą od tego wyciskania"