...
Napisał(a)
Witam mam 18 lat i 178cm wzrostu. Ostatnio podjaralem sie koszem i co za tym idzie dunkami. Jak skacze to muskam obrecz palcami. Zmierzylem sobie zasieg i wychodzi 225 cm czyli wynika ze mam 80 cm wyskoku. Jak na osobe ktora nie cwiczyla wczesniej nic wyskoku cos duzo chyba ze mam bledy w obliczeniach. Jaki polecacie program na wyskok ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
ładny wyniki headstrong ;) Można wiedzieć jakie wyniki siłowe? Masz duże predyspozycje szybkosciowe i siłowe?
...
Napisał(a)
A nie czasem 2,35 zasięgu?
all-apver-b53209f0e4d2b2335d726e4e381511d59d22a31f
...
Napisał(a)
ja bym Ci polecał plyometryke, będziesz zadowolony moim zdaniem.
all-apver-b53209f0e4d2b2335d726e4e381511d59d22a31f
...
Napisał(a)
lol jaką plyometryke, jak możesz coś doradzać nie mając pojęcia na temat zawodnika... Kozalini jakie masz wyniki siłowe w przysiadzie/MC?
...
Napisał(a)
A nawet niewiem. Mozesz napisac procentowo jak to wyglada z obciazeniem
...
Napisał(a)
tzn jak procentowo? Po za tym twój zasieg 225 cm z jednej ręki czy z dwóch?
bo jak z dwóch to z jednej bedziesz miał nawet z 10 cm więcej bo dochodzi ruch barku etc. no chyba ze skacząc muskasz obręcz obiema rękami to wtedy mogłoby być koło 80 cm.
Zmieniony przez - headstrong w dniu 2009-04-26 14:21:58

Zmieniony przez - headstrong w dniu 2009-04-26 14:21:58
...
Napisał(a)
zasieg mierzylem dla jednej reki. Jak wyciagne ja do góry to łokiec mam na wyskokości końca głowy i do krancow palcow jest 45 cm. Moze to przez to ze mam dosc dluga szyje
Z procentami chodzi na jakim obciazeniu robic pierwsze 8 powt np 60 % CM czy wymierzyc jakos optymalnie. Ogolnie jestem chudy 65kg ale czytalem ze to cecha najlepszych dunkerów 

...
Napisał(a)
o lol i ty myślisz ze masz 80 centów wyskoku ? hahahh przestań. zależy jak liczysz wyskok bo jak dla mnie wyskok to różnica pięt od ziemi. a tak pozatym jak chcesz poprawić siłe wyskoku spróbuj metody treningowej super dunks 2 czy jakoś tak ładnych pare lat temu zrobiłem w miesiac 14 centów wyskoku dzięki temu
2 kroki w przód jeden w tył i tak do usranej śmierci
...
Napisał(a)
Oj...
nie, nie ładuj superdunksów, to jedno z gorszych wyjsc
poczytaj troche innych tematów i wypowiedzi np. Soltysa, Pavlo, Juniora bo nie ma sensu sie powtarzać 

nie, nie ładuj superdunksów, to jedno z gorszych wyjsc

Poprzedni temat
Karting - Zawody krajowe i zagraniczne.
Następny temat
Czy ktośmi poomoże/ Plan treningowy na szybkość i kondycję?
Polecane artykuły