Mam pytanko.Jak wiadomo organizm sportowca wymaga większych dawek witamin i mikroelementów niż zwykły człowiek.
A więc co najlepiej stosować.
Przyjmując że rano po śniadaniu biore komplex witamin typu centrum.
Po treningu trza walczyć z wolnymi rodnikami a wiec Witamina C,E,A ,Selen - jakie ilości pan proponuje? Bo jak wiadomo A,E rozpuszczają sie w tłuszczach i organizm potrafi je gromadzić i tu łatwo (a może nie? ) o przedawkowanie
A do oprócz tego co jeszcze powinno się przyjmować "całorocznie"? i w jakich dawkach . chodzi mi o witaminy bądź minerały których ze zwykłym pożywieniem trudno dostarczyć w odpowiedniej dawce.
Pewnie to zależy dużo od diety a więc zaznacze że spożywam mało mięsa na korzyść ryb
Cały czas mówimy o organiźmie sportowca!
Z góry dzięki za odpowiedź
KAIN
"Loved be few Hated by many But respect by all"
A więc co najlepiej stosować.
Przyjmując że rano po śniadaniu biore komplex witamin typu centrum.
Po treningu trza walczyć z wolnymi rodnikami a wiec Witamina C,E,A ,Selen - jakie ilości pan proponuje? Bo jak wiadomo A,E rozpuszczają sie w tłuszczach i organizm potrafi je gromadzić i tu łatwo (a może nie? ) o przedawkowanie
A do oprócz tego co jeszcze powinno się przyjmować "całorocznie"? i w jakich dawkach . chodzi mi o witaminy bądź minerały których ze zwykłym pożywieniem trudno dostarczyć w odpowiedniej dawce.
Pewnie to zależy dużo od diety a więc zaznacze że spożywam mało mięsa na korzyść ryb
Cały czas mówimy o organiźmie sportowca!
Z góry dzięki za odpowiedź
KAIN
"Loved be few Hated by many But respect by all"