Szacuny
3
Napisanych postów
1325
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
3978
O jakich porach i w jakich zestawach brać witaminki?! Tzn. jak je najlepiej łączyć,żeby wzocnić ich działanie,chodzi tu głównie o interakcje! Czym najlepiej popijać,żeby sie wchłaniały,ile czasu po jedzeniu,czy w trakcie,jakie optymalne dawki! Proszę o rozpiskę biorąc pod uwagę nie ACE rola,który też posiadam,ale w oparciu o witaminy kupowane oddzielnie nie koniecznie w kompleksach(z wyjątkiem B-complex,czyli vit.C-0,2mg,B-complex,E-100mg,a także Magnez-600mg/tab.,kwas foliowy-5mg i B12 oraz Selen!!! Z góry dziękuję.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
W takim razie podaj wagę, przelicz wydatek energetyczny i zbilansuj witaminy i mikroelementy, które masz już w swojej diecie. W innym przypadku każda rada będzie wyłącznie orientacyjna i z zasady nieprawdziwa.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Q - gdzieś mi zniknęło Twoje pytanie. Oczywiście, że możesz wziąć je razem, ok. 1/2 godziny do godziny po treningu - najlepiej z posiłkiem niezbyt obfitym.
Nie masz za co przepraszać - pozdrawiam.
Szacuny
3
Napisanych postów
1325
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
3978
Coś troche ponad 90kg,ale wiem,że mam niedobór w witaminach,bo jem mało owoców i wrzyw.......rozumiesz......zima.......drogie....brak kasy.....treningi 4-5 razy w tygodniu średnio 1,5 godz.każdy,tempo umiarkowane.
Szacuny
3
Napisanych postów
1325
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
3978
Ok dzięki,ale po jedzeniu,czy jak?!A co sądzisz o braniu witamin,oddzielnie?!Nie w kompleksach witaminowych,wtedy wiesz co masz ,a nie czytasz tylko ulotkę i gdybasz ,czy tam to wszystko jest naprawdę?!
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Kompleksy mają określoną dobraną i zrównoważoną konstrukcję - nie jesteś w stanie właściwie dobrać pojedynczych witamin. To jest gra nie warta świeczki.
Zawsze 1/2 godziny po jedzeniu.