Szacuny
1
Napisanych postów
131
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2712
Jestem Ciekawy jakie sa wasze ulubione techniki? Ja na przykład nie przepadam za parterem (nie to, zebym go nie docenial, ale jeszcze nie opanowalem go tak jakbym sobie tego zyczył)jednak kiedy się w nim znajdę uwielbiam duszenia - szybko i sprawnie walka się kończy.
Mało wiem, mało umiem, ale się uczę!
Kiedys Taekwon-do
Judo
Szacuny
11125
Napisanych postów
51318
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
ja tez kocham duszenia, dziwgni nie potrafie wiec nie wiem czy lubie : )
poza tym prosty, front i low kick moze na bjj naucze sie czerpac radosc z dzwigni hehe
Szacuny
1
Napisanych postów
131
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2712
Wlasnie przegladalem strony o Bjj i jest tego tam (dzwigni) dużo więcej niż w judo. Może parter stał by się przyjemniejszy ( po co są trzymania w judo? maja jakieś zastosowanie oprócz sportu?)
Kiedys Taekwon-do
Judo
Szacuny
4
Napisanych postów
1651
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
23638
na ulicy wejscie lewym i mocny prawy prosty, instynktownie ida kolanka
w ringu podwojny lewy i prawy prosty, albo bezposredni prawy prosty i potem lewy
jezeli ktos wychodzi przed dyskoteke i zaczyna cos mowic o 1/1, to jedno jest pewne
Szacuny
41
Napisanych postów
4008
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
37791
trzymanie to raczej technika sportowa, jak zresztą całe judo. Ty niemniej takim np. kata-gatame mozna ukręcic kark, więc nie widzę problemu zastosowania tego na jakimś natręcie
Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" & Grappling
I szkoda tylko, że w noc kwietniową, Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos, A tylko jeden Gagarin
Szacuny
5
Napisanych postów
590
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
19316
Z uderzen (nie lubie ogolnie - kombinacja: lewy, prawy prosty, prawy lowkick.
Z rzutow - suples, uchi-mata, podciecia niektore
Z parteru - BALACHA!!!(dzwignia na lokiec - dla niekumajacych Trojkatne duszenie, mata leo, wszelkie przetoczenia z gardy.
PHCthulhu
"Zwyciezca jest ten kto widzi odpowiedz dla kazdego problemu. Przegranym zas kto widzi problem w kazdej odpowiedzi."
PHCthulhu
"Zwyciezca jest ten kto widzi odpowiedz dla kazdego problemu. Przegranym zas kto widzi problem w kazdej odpowiedzi."
Szacuny
1
Napisanych postów
131
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2712
Co myślicie o Yop chagi z przekroku? (kopniecie boczne) Nie za wysoko -splot -nie trzeba od razu w kolana. Daje sporo czasu zanim przeciwnik zlapie rownowage IMHO
Kiedys Taekwon-do
Judo
Szacuny
5
Napisanych postów
7936
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
45419
ja jak ktos sie prosi na ulicy to najpierw kop w jaja albo w kolano a pozniej lewy,prawy i z kolana w twarzyczke.
Oczywiscie nie zawsze wychodzi ale technika jest ;)