WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

UFC 128: Shogun Rua vs Jon Jones

temat działu:

Scena MMA i K-1

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 56191

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 307 Napisanych postów 2583 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 34961
Bukmacherzy szacuja wyniki walk na podstawie innych przeslanek niz my.

My tu oceniamy na podstawie cech zawodnikow, ktore ciezko liczbowo oszacowac.

Bukmacherzy do estymacji kursu potrzebuja danych liczbowych, dlatego bardziej opieraja sie na statystykach - Jones ma za soba pasmo samych zwyciestw (nie liczac dyskwalifikacji), a shogun zaliczyl 2 porazki w 5 ostatnich walkach.

Z punktu widzenia statystyki bardziej prawdopodobne jest to, ze tendencja zwyciestw Jonesa zostanie zachowana, stad taki kurs.

Zmieniony przez - annihilus w dniu 2011-03-15 23:02:13

Ulubieńcy: Cain Velasquez, Mark Hunt, Luke Rockhold, Genki Sudo

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3795 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 16311
"Not getting kicked in the head. I grew up watching Cro Cop destroy guys with his left leg, so I know that his reputation is well deserved. I don't want to be on the receiving end of that kick, but I'm also confident that I can take it if I am. If you watch the Roy Nelson fight, he connected on my chin several times before the KO and I took them.
Ten schab co on gada XD
mam nadzieje ze sie przekona że z LHK sie nie zadziera

"Sky is the limit"
WAR ROGER!CaRwin,Ubereem,JDS,Filipovic!,Barry,Fedor, ARLOVSKI!VITOR!
Pacquiao!

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 50
Cro - Cop WARRRR

W wodzie siła

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3795 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 16311
heh porównywanie ciosów on Nelsona z LHK xD

"Sky is the limit"
WAR ROGER!CaRwin,Ubereem,JDS,Filipovic!,Barry,Fedor, ARLOVSKI!VITOR!
Pacquiao!

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 421 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 14744
Nie wiem czy tylko mi, ale Shogun z twarzy mi teraz Cain przypomina
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11203 Napisanych postów 52089 Wiek 32 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
ktoś napisał że 'bukmacherzy stawiali na ....'

rozumiem że to taki skrót myslowy. Bukmacherzy na nikogo nie stawiają. Oni są pośrednikami. Ustalają jakiś kurs na początku, ale potem podlega on na bieżąco modyfikacjom w przypadku przewagi zakładów na któregoś zawodnika.

trudno się dziwić że jon jones jest faworytem . młody wilk vs ktoś kto stoczył masę walk, miał kontuzje..wszystko się kiedyś kończy. bukmacherzy uwzględniają to rozsądniej niż fani którzy kochają 'starych mistrzów'.
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11203 Napisanych postów 52089 Wiek 32 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 117 Napisanych postów 1981 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 36561
heh porównywanie ciosów on Nelsona z LHK xD

W zasadzie to nie ma co porównywać, bo żadnego LHK nie będzie w wykonaniu CroCopa. On już nie ma odwagi stosować tego ciosu.

"It's faster than f***ing shit" (c) Bruce Buffer

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 50
Mirko skonczyl sie gdy skonczylo sie PRIDE , patrzysz na niego teraz i widzisz zmeczenie , nie ma juz tez dynamiki w wiekszosci jest klincz. Ale sympatia do niego zostala i mysle wiekszosc nas tutaj bedzie na niego stawiac gdzies po cichu

W wodzie siła

...
Napisał(a)
Ekspert
mi tam się chce rzygać jak widzę zawodników odcinających kupony od przeszłych osiągnięc. Niestety w sportach walki tak to jest, że trzeba na własnej szczęce odczuć że to już jest czas by odejść. Na palcach jednej ręki można policzyć np wielkich mistrzów boksu którzy odeszli na szczycie (Marciano, Lewis). CroCop mnie irytuje.. ewidentnie wychodzi tylko po kasę. Liczę na to że w końcu ktoś mu to wybije z głowy w brutalny sposób i wyśle na emeryturę a nie tylko trochę poobija. Czas na kolejne 'młode wilki' , CroCop jest wielką legendą ale jego miejsce od jakiegoś czasu jest jest z żoną i dziećmi na kanapie.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czarny pas Fabricio Werduma bjj...?-NOT! - Muay-Thai !

Następny temat

UFC 127: Chcemy walkę Macieja Jewtuszko na facebooku!

Shoty
Polecane artykuły