SFD - po prostu najlepsze ceny! RABATY DO 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Trening pod MMA

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 894

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 42 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 475
Witam
Prosiłbym o pomoc w moim problemie a jest on następujący. Mam 20 lat 186 cm 74 kg. Ćwiczę MMA od roku obecnie są to 4 treningi w tygodniu (3X parter, 1X KB) po 1,5 godz. kazdy. Chciałbym zacząć trening siłowy ukierunkowany na zdobycie masy i siły. Nie wiem jednak zupełnie jak się za to zabrać. Mam mało siły statycznej nie mogę wycisnąć na klatkę więcej niż 55 kg mogę za to zrobić 50 pompek w 1 serii specjalnie się nie męcząc. Dodam jeszcze że mój staż na siłowni jest zerowy. Jaki trening polecacie w tej sytuacji i jeśli można prosiłbym o jakieś przykładowe plany.

Waga: 74

Wzrost: 186

Cel treningowy: Masa i siła

Staż treningowy na słowni: 0

Uprawiane inne sporty: MMA i KB

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Siłownia

Dieta: Brak

Przeciwskaznania medyczne: Brak

Zażywane suplementy: Nie
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 17852 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 63608
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wasza opinia?

Następny temat

Odwieczne pytanie początkującego.

Shoty
Polecane artykuły