...
Napisał(a)
Witam, mam 19 lat oraz niedoczynność tarczycy, biorę euthyrox n75. Ćwiczę od miesiąca oraz odżywiam się zdrowo, jem co 3-4 godziny, ostatni posiłek jem na około 3 godziny przed snem i uczęszczam na zajęcia fitness min 3 razy w tygodniu, z reguły trzymam się 5-ciu. Zaczełam pracować wcześnie rano i najzwyczajniej brak mi siły oraz motywacji do treningów zwłaszcza, że efekty są prawie nie widoczne. Nie wiem czy to przez problemy z tarczycą, ale zawsze szybko tyłam natomiast z chudnięciem to już dłuższa sprawa. Chciałam się wspomóc i zamiast tzw przedtreningówki chciałam zacząć od jakiegoś łagodniejszego spalacza. W ulotce nie ma natomiast konkretnych przeciwwskazań co do niedoczynności tarczycy, a od lekarza usłyszałam aby tyle, że nie jest mi w stanie zagwarantować czy efektów ubocznych nie będzie. Więc chciałabym się poradzić czy warto brać ten suplement czy jednak przy problemach z tarczycą trzeba go unikać?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- Dieta zgodna z grupą krwi - podstawowe informacje
- Diety każdego rodzaju
- Niedoczynność tarczycy - problem niedoceniany
- Jak osiągnąć szczupłą sylwetkę przy niedoczynności tarczycy?
- Kicia 1985 - Jak osiągnąć szczupłą sylwetkę przy niedoczynności tarczycy?
- DT / Kicia1985 / duza redukcja + poprawa stanu zdrowia
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Napisał(a)
Przy niedoczynnosci tarczycy spalacze nie są wskazane. Tu się liczy dieta. Fitnesy 5 razy w tygodniu to też niekoniecznie dobry pomysł.
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
...
Napisał(a)
Zdecydowanie nie. Np kofeina, tyrozyna, gugglesterony i wiele innych ma wpływ na pracę tarczycy. Poza tym, spalacz to szczegół. Ważne są podstawy, czyli dieta i aktywność fizyczna.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły