SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Brak efektów

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1885

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 65 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 8679
Zważ sobie kurczaka przed i po gotowaniu to zobaczysz. Licz kalorie z produktów przed obróbką termiczną.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ale chodzi mi o jednakową wage obu produktów



...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 9947 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52544
Utrata wody sprawia, że wartości b/t/w na 100g się zmieniają.

Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12706
koti132
Jestem na IF z ujemnym bilansem kalorycznym nie ma co się tu rozpisywać bo nie mam jakiejś specjalnej rozpiski tylko mam 1950kcl. Mam jeszcze takie pytanko czemu kurczak surowy ma mniej białka i kalori od gotowanej ?

czyli jesz wszystko tylko żeby się zmieścić w ~2tys kcal? to nie jest if
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
No i w 40% węgla i białka oraz 20% tłuszczy. Czyli wszystkie produkty mam podawać prze gotowaniem / duszeniem it
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 9947 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52544
Nie ma potrzeby łądować aż takiej ilości białka.

Możesz liczyć po ugotowaniu/duszeniu - ale wtedy liczysz b/t/w dla ugotowanego mięsa, a nie surowego. Dużo wygodniejsze jest liczenie przed obróbką.

Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Skerx ty mam rozumieć liczysz przed obróbką ? A co do białka to jest 195g to chyba nie jest tak dużo niektórzy walą po 300g chłopaki z wk ok.250g Paweł Grom też ok. 200g Michał Karmowski 400g to wydaje mi się że moje 195g jest optymalna wersją.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12706
tylko ile ty ważysz a ile oni i ile ty na sobie masz mięsa a ile oni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Ilość białka w diecie dobiera się pod swój organizm i masę ciała. To, że ktoś je więcej może wynikać z innych względów i nie oznacza, że dla Ciebie będzie tyle dobrze.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do sprawdzenia ;)

Następny temat

Dieta na mase - początkujący

WHEY premium