Szacuny
91
Napisanych postów
8680
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31712
Zgadzam się w 100% Zresztą nie tylko oliwą można dobijać tłuszcze. Chyba gdzieś tam pisałeś np o orzechach. A co do proporcji to nasycone ograniczyłłbym do 30% max a reszta jedno i wielonienasycone. Proponuję jednak nie smażyć na oliwie z oliwek tylko na rzepakowym, z pestek winogron itp, a oliwą polewać np sałatę, surówkę, dodawać do tuny. Znacznie smaczniejsza i zdrowsza jest na zimno, zaś rzepakowy poprawi proporcje NKKT i ma większą temperaturę smażenia. Problem oczywiście jest ze zdobyciem rzepakowego nierafinowanego (ja w życiu nie widziałem)
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Szacuny
41
Napisanych postów
1869
Wiek
38 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6274
co do oleju z pestek winogron to sie nie zgodze z tym smazeniem. o tym tez chyba pisale wyzej albo w innym poscie ze najlepiej smazyc na stałych tłuszczach : smalec, olej kokosowy. No rzepakowy tez:) ale wiadomo jak z dostepnoscia i ceną:)