-100g fileta z pstrąga ze skórką
-150g groszku (u mnie mrożony)
-10g masła klarowanego
-kilka listków swiezej mięty (7-8 małych)
-sól, pieprz
- opcjonalnie : zielone chilli
Mrożony groszek zalać wrzątkiem i odstawić na parę minut. Pstrąga przyprawić solą i pieprzem i wrzucić na rozgrzać patelnię. Smażyć ok 3minuty od strony skórki, przewrócić i smażyć około minutę,następnie zdjąć patelnię z ognia i odstawić aby ryba powoli ''doszła'' w srodku.
Zblendować 3/4 porcji groszku. Rozgrzać masło klarowane w mały garnuszku i wrzucić groszek - puree i pozostałą częsć. Doprawić solą, pieprzem, dodać drobno posiekaną miętę i smażyć na wolnym ogniu przez 4-5 minut. Dodać chilli jesli używamy. W trakcie smażenia dodać kilka łyżek wody, żeby puree nie było zbyt gęste.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html