Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Staw skokowy- pomocy!!

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 28617

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 394 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2565
Ja miałem taki przypadek:skręciłem nogę w kostce (3 stopień)-gips na 3 tygodnie.Po tym zaczynałem grać w piłkę i doznawałem naciągnięć i nadwyrężeń stawu-po tym puchło i bolało,ale po paru dniach sie goiło.Z dnia na dzień mimo tych czasowych nadwyrężeń było lepiej,a i same nadwyrężenia nie były takie poważne.Teraz zaczynam biegać powoli,noga jest dość sztywna,ale z biegu na bieg jest lepiej,a opuchlizna już się nie pojawia.Moja rada da wszystkich grających agresywnie w piłkę itd:musicie najpierw solidnie wzmocnić nogę bieganiem i długim chodzeniem zanim zaczniecie grać i zaczynać nią solidnie skręcać itd.Pozdrawiam i zdrowia życzę.

...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1669 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 10728
ja tez kiedys skrecilem staw skokowy

ale tak skrecilem ze po 5dniach juz chodzilem i mnie nic nie bolało, smarowałem tylko maścią, a jak ktoś wie co wziąłem że mnie przestało całkowicie boleć i mogłem chodzić niech się zgłosi na gadu gadu 2205676
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 127 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 4986
"ale tak skrecilem ze po 5dniach juz chodzilem i mnie nic nie bolało, smarowałem tylko maścią, a jak ktoś wie co wziąłem że mnie przestało całkowicie boleć i mogłem chodzić niech się zgłosi na gadu gadu 2205676"

a to taka tajemnica jaka to maść?

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1669 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 10728
żadna maść, zgłoś sie to ci powiem bo tu to wykpicie jak to powiem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 0
Ja chciałbym się zapytać czy są potrzebne jakieś opaski uciskowe na kostke po skręceniu stawu skokowego gdy będe chciał pograć w piłke lub pobiegać ??? Prosze o odpowiedź.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3

Witam!!
Ja dokladnie 30 dni temu skrecilem staw skokowy i nadal nosze longiete(usztywnienie).Lekaz wysyla mnie na USG stawu. Niestety kostka caly czas boli mam krwiaka i obrzek. Jestem juz po kuracji tabletek zastrzykow i nic, nadal boli. Zdjecie 30 dni temu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3

Kostka wyglada teraz tak. Ma ktos jakies porady. Lato niedlugo sie skonczy.Dzieki z gory!!!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1176 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 17372
nie ma nic lepszego od maści lioton 1000 na zasinienie i kwasu bornego na opuchlizne. a co do stabilizatorów itepe to pisałem już w jakimś poście ze nie można przesadzać, bo tylko osłabimy jeszcze bardziej nasz staw. opaska elastyczna dobrze zawinięta w 100% wystarcza.

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
start : 131kg / obecnie : 119,4kg / cel : 105kg

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 44 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 315
Siema, z tego co wiem to na skręcenia pomaga branie kolagenu i podobno glutaminy. Co do kolagenu to raczej na pewno, bo przy skręceniach występują naderwania więzadeł, które składają się z włókien kolagenowych, stąd dostarczenie tego składnika pomaga. Co do glutaminy to nie mam więcej informacji.
Podobno do dobrego przyswajania kolagenu potrzebna jest witamina C. Kolagen można kupić w aptece lub sklepie z odżywkami.
No i tyle, nara.

Rób, co chesz.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 44 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 315
Jachten!!! miałeś skręcenie 3 stopnia??? Przecież to całkowite zerwanie więzadła!!! Jak sobie z tym poradziłeś?
pozdrawiam.

Rób, co chesz.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Usuwanie włosów łonowych u facetow

Następny temat

Operacja plastyczna

Spalanie
Polecane artykuły