Szacuny
3
Napisanych postów
394
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2565
Ja miałem taki przypadek:skręciłem nogę w kostce (3 stopień)-gips na 3 tygodnie.Po tym zaczynałem grać w piłkę i doznawałem naciągnięć i nadwyrężeń stawu-po tym puchło i bolało,ale po paru dniach sie goiło.Z dnia na dzień mimo tych czasowych nadwyrężeń było lepiej,a i same nadwyrężenia nie były takie poważne.Teraz zaczynam biegać powoli,noga jest dość sztywna,ale z biegu na bieg jest lepiej,a opuchlizna już się nie pojawia.Moja rada da wszystkich grających agresywnie w piłkę itd:musicie najpierw solidnie wzmocnić nogę bieganiem i długim chodzeniem zanim zaczniecie grać i zaczynać nią solidnie skręcać itd.Pozdrawiam i zdrowia życzę.
Szacuny
9
Napisanych postów
1669
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
10728
ja tez kiedys skrecilem staw skokowy
ale tak skrecilem ze po 5dniach juz chodzilem i mnie nic nie bolało, smarowałem tylko maścią, a jak ktoś wie co wziąłem że mnie przestało całkowicie boleć i mogłem chodzić niech się zgłosi na gadu gadu 2205676
Szacuny
13
Napisanych postów
127
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
4986
"ale tak skrecilem ze po 5dniach juz chodzilem i mnie nic nie bolało, smarowałem tylko maścią, a jak ktoś wie co wziąłem że mnie przestało całkowicie boleć i mogłem chodzić niech się zgłosi na gadu gadu 2205676"
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
0
Ja chciałbym się zapytać czy są potrzebne jakieś opaski uciskowe na kostke po skręceniu stawu skokowego gdy będe chciał pograć w piłke lub pobiegać ??? Prosze o odpowiedź.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3
Witam!!
Ja dokladnie 30 dni temu skrecilem staw skokowy i nadal nosze longiete(usztywnienie).Lekaz wysyla mnie na USG stawu. Niestety kostka caly czas boli mam krwiaka i obrzek. Jestem juz po kuracji tabletek zastrzykow i nic, nadal boli. Zdjecie 30 dni temu
Szacuny
7
Napisanych postów
1176
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
17372
nie ma nic lepszego od maści lioton 1000 na zasinienie i kwasu bornego na opuchlizne. a co do stabilizatorów itepe to pisałem już w jakimś poście ze nie można przesadzać, bo tylko osłabimy jeszcze bardziej nasz staw. opaska elastyczna dobrze zawinięta w 100% wystarcza.
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
start : 131kg / obecnie : 119,4kg / cel : 105kg
Szacuny
2
Napisanych postów
44
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
315
Siema, z tego co wiem to na skręcenia pomaga branie kolagenu i podobno glutaminy. Co do kolagenu to raczej na pewno, bo przy skręceniach występują naderwania więzadeł, które składają się z włókien kolagenowych, stąd dostarczenie tego składnika pomaga. Co do glutaminy to nie mam więcej informacji.
Podobno do dobrego przyswajania kolagenu potrzebna jest witamina C. Kolagen można kupić w aptece lub sklepie z odżywkami.
No i tyle, nara.