Nie wiem czy to tak dokladnie sie nazywa ale mianowicie chodzi mi o wykonanie tzw. potocznie sprezynki czyli z padu tylem (lezenie plecami) wykonuje sie rozbujanie tylowia (jak do tzw. kolyski) zarzucenie nogami z jednoczesnym odbiciem rekoma z nad glowy z przeniesieniem srodka ciezksoci na przod i powstaniu na nogi do przysiadu. Nie wiem czy dobrze to opisalem ale mam nadzieje ze ktos zrozumie.
Chcialbym dowiedziec sie jak trenowac zeby wykonac ten czesto stosowany trick w roznych pokazach sztuk walki. Osobiscie probowalem po sporym rozciganiu i pozadnej rozgrzewce ale nie wiem jak dokaldnie to wykonac brakuje mi wiedzy jedyne co po tych probach pamietam to niemilosierny bol jak nie w plecach to w glowie i karku a nie chcial bym sie nabawic kontuzji. Mam nadzieje ze ktos mnie oswieci.
z gory dziekuje wszystkim za wszelkei rady
Chcialbym dowiedziec sie jak trenowac zeby wykonac ten czesto stosowany trick w roznych pokazach sztuk walki. Osobiscie probowalem po sporym rozciganiu i pozadnej rozgrzewce ale nie wiem jak dokaldnie to wykonac brakuje mi wiedzy jedyne co po tych probach pamietam to niemilosierny bol jak nie w plecach to w glowie i karku a nie chcial bym sie nabawic kontuzji. Mam nadzieje ze ktos mnie oswieci.
z gory dziekuje wszystkim za wszelkei rady