Witam serdecznie,
Obecnie lece na programie 15-10-5.
3 serie po 15x3 powtorzen 60%, 10x4 powtorzen 80% i 5x5 powtorzen 100%.
Trening 3x w tygodniu, wprowadzenie 4 treningow w tygodniu raczej nie wchodzi w gre. Teraz redu, wiec wlaczylem rowniez cardio, 2x w tygodniu a dokladniej to bieganie, moze niedlugo zwieksze do 3x.
Moj staz treningowy: +/- 2 lata
Moj cel: obecnie redukcja, potem na masie hipertrofia
Dodam ze slabo mi idzie progresowanie ciezaru, np. bardzo malo biore na klate mimo takiego stazu (70kg 5x5 ledwo daje rade, ostatnio musialem z ciezarem do 65kg na redukcji zejsc).
Obecnie chce sie pozbyc trybu "skinnyfat", bo mimo ze nie wygladam na ulanca to w pewnych czesciach ciala mam sporo fatu. Chce zbic fat jak tylko moge aby potem poleciec mocno z masowaniem.
Plan wyglada nastepujaco:
A.
>Przysiady ze sztangą na barkach
>Wiosłowanie sztangą opadzie tułowia
>Wyciskanie sztangielek na ławce skosnej 30st
>Wyciskanie zolnierskie
>Prostowanie ramion na linkach wyciągu stojąc [triceps]
>Uginanie ramion ze sztangielkami z supinacja nadgarstka (biceps)
>Brzuch (tu roznie, najczesciej unoszenie nog na poreczach)
B.
>Martwy ciąg
>Wyciskanie sztangi na ławce plaskiej
>Wyciskanie sztangielek siedząc
>Dipsy (pompki na poreczach)
>Podciąganie na drążku wąskim podchwytem
Ogolnie chcialbym wprowadzic jakies zmiany w tym planie. Przede wszystkim w planie ,,B" nie wiem czy dipsy i podciaganie na drazku pasuja. Poza tym ogolnie prosze o jakas taka ocene planu. Te dipsy i drazek robie bez obciazenia takze chcialbym na cos to wymienic z ciezarem.
Prosze o wszelkie porady i propozycje.
Z gory dziekuje,
Pozdrawiam
Obecnie lece na programie 15-10-5.
3 serie po 15x3 powtorzen 60%, 10x4 powtorzen 80% i 5x5 powtorzen 100%.
Trening 3x w tygodniu, wprowadzenie 4 treningow w tygodniu raczej nie wchodzi w gre. Teraz redu, wiec wlaczylem rowniez cardio, 2x w tygodniu a dokladniej to bieganie, moze niedlugo zwieksze do 3x.
Moj staz treningowy: +/- 2 lata
Moj cel: obecnie redukcja, potem na masie hipertrofia
Dodam ze slabo mi idzie progresowanie ciezaru, np. bardzo malo biore na klate mimo takiego stazu (70kg 5x5 ledwo daje rade, ostatnio musialem z ciezarem do 65kg na redukcji zejsc).
Obecnie chce sie pozbyc trybu "skinnyfat", bo mimo ze nie wygladam na ulanca to w pewnych czesciach ciala mam sporo fatu. Chce zbic fat jak tylko moge aby potem poleciec mocno z masowaniem.
Plan wyglada nastepujaco:
A.
>Przysiady ze sztangą na barkach
>Wiosłowanie sztangą opadzie tułowia
>Wyciskanie sztangielek na ławce skosnej 30st
>Wyciskanie zolnierskie
>Prostowanie ramion na linkach wyciągu stojąc [triceps]
>Uginanie ramion ze sztangielkami z supinacja nadgarstka (biceps)
B.
>Martwy ciąg
>Wyciskanie sztangi na ławce plaskiej
>Wyciskanie sztangielek siedząc
>Dipsy (pompki na poreczach)
>Podciąganie na drążku wąskim podchwytem
Ogolnie chcialbym wprowadzic jakies zmiany w tym planie. Przede wszystkim w planie ,,B" nie wiem czy dipsy i podciaganie na drazku pasuja. Poza tym ogolnie prosze o jakas taka ocene planu. Te dipsy i drazek robie bez obciazenia takze chcialbym na cos to wymienic z ciezarem.
Prosze o wszelkie porady i propozycje.
Z gory dziekuje,
Pozdrawiam