Szacuny
0
Napisanych postów
139
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1299
Witam
Od jakiegoś czasu zauważyłem że nie rosnę mam 16 lat 168cm i 73kg. Tutaj zaczyna sie moje pytanie czy ten wzrost jest odpowiedni czy może powinienem zgłosić sie z tym do lekarza. Nie ukrywam ze mam przez to kompleksy ponieważ wszyscy z moich znajomych są wyżsi. Wczoraj kolega podsunął mi pomysł żebym spróbował wziąć hormon wzrostu to urosnę kilka cm czy to dobry pomysł z tym hormonem ?
Proszę o jakieś rady i pomoc.
Szacuny
0
Napisanych postów
41
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
217
ja też jestem niski mam 17 lat i `178 cm wzrostu ale u mnie chrząstki nasadowe mi się nie zrosły nie wiem jak dorastały twoi rodzice możesz rosnąć po 17 roku życia czy po 18osiemnastym
Szacuny
0
Napisanych postów
139
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1299
Dodam jeszcze że moi rodzice są niscy mają ok. 159/160cm dziadków ze strony tata nie znam, natomiast dziadek od strony mamy ma ok. 185cm a babcia 155cm
Szacuny
11
Napisanych postów
1201
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
13288
Niestety, masz być niski to będziesz niski. To kwestia z góry ustalona, tjw napisał krzykacz. Twój kolega powinien zamiast hormonu wzrostu wstrzyknąć sobię rozum do głowy. Dla otuchy powiem Ci, że masz dopiero 16lat i spokojnie przez 2 najbliższe lata możesz kilka cm wyskoczyć do góry :).
Szacuny
11
Napisanych postów
1201
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
13288
No pewnie jak się domyślasz, skoro Twoi rodzice oboje są niscy to raczej nie miałeś od kogo dostać genu do wysokiego wzrostu, ale kto wie odezwij się za 2 lata i daj znać jak progress wzrostu hehe, pozdro .