Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
118
Witam,
Chciałem prosić o rady przy walce z gino.
Jestem na cyklu już jakieś 2 lata, pierwszy rok to bardziej HTZ bo leciał cypio 150 mg e6d
Potem wleciał na redukcje Master 200mg e5d a od września jestem na masie i leci cypio 400 mg week + Deka 300 mg week.
Niestety jakieś 3 tygodnie temu dopadło mnie gino. Podejrzewam, że to przez to, ze przez pomyłkę zamiast cypio wziąłem enana 2 strzały - ja tak reaguje na enana chyba.
Hormony trzymam w normie cały czas, co jakieś 15 - 20 dni brałem 0,5 tab letro i cabasera. Jak tylko się pojawiło gino wrzuciłem tamox, kolejne pol tabsa letro i cabasera i zrobiłem badania.
Estro w połowie normy a prolka poniżej normy.
Gino małe ale jest, zrobiłem wczoraj znowu badania dodatkowo sprawdzając progesteron.
I wyniki są takie:
Estro 22 a norma poniżej 77
Prolka 9 a norma od 82
Progesteron 0,36 a widełki 0,2 do 1,4
Tamox się skończył i nie wiem co robić
Kolejne letro brac skoro już estro prawie w podłodze i stawy bolą?
Wrzucić winstrol?
Szacuny
448
Napisanych postów
1812
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31829
Odstaw wszystko zostaw malą dawke test( np:prop) 150-200 na tydzien i powinno schodzic.Znam takie przypadki gdzie mala dawka testa i gino schodzilo a i takie przypadki gdzie dopiero po odbloku i pelna regulacja hormonow do normalnosci i wtedy schodzilo.Ten problem schodzi indywidulanie,jednemu pomoze tamox inny zejdzie z testa a jeszcze inny musi uregulowac hormony odblokiem.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106328
Napisanych postów
378364
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711716
A wino na co ?na progesteron?
Skoro masz takie tendencje nie myślałeś wycieczki od razu ? Masz na nfz również takie zabiegi ?
Poza tym pasowało by zrobić usg czy to nie lipo
Wrzuc ankietę działu
Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2022-11-26 05:01:12
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
118
1. WIEK: 34 2. WAGA: 92 3. WZROST: 180 4. WYMIARY: -biceps: 46 -klatka: 110 -udo: nwm -talia: 87 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 15 lat z przerwami 6. DIETA: -białko: 270 -węglowodany: 600 -tłuszcz: 60 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: testosteron drugi rok, w miedzy czasie master, teraz cypio i deka 8. TRENING: 4x w tyg 9. CEL CYKLU: masa jakościowa 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: w trakcie 11. POZIOM BF%: 10 12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): 13. STAN ZDROWIA: zdrowy 14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: nie 15. PPM (podstawowa przemiana materii): srednia 16. WYNIKI SIŁOWE: -klata: 170 -martwy ciąg:270 -przysiad:180
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
118
Wszystko było dobrze dopóki nie wleciał ten nieszczęsny enan. Wino właśnie myślałem żeby dać ale czy jest sens skoro progesteron w normie? Widziałem na forum ze niektórzy mimo niskiego estro lecą Letro az do skutku Co myślicie?
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
118
Czuje po stawach, że już estro bardzo niskie, ale chyba ważniejsza walka z gino w tej chwili. Jakbyś widział dawkowanie? Myślałem o 0,5 tab co 3 dni aż zacznie gino się cofać? Moze cypio zwiekszyc?