Witajcie , zarejestrowałem się dzisiaj , aczkolwiek czytam forum od okolo pół roku , może więcej , podziwiam wasze podejście , oraz wiadomości jakie posiadacie ... W zwiazku z tym mam do was pytanie , odchudzalem sie z duzej nadwagi chyba bo wazylem ponad 80kg przy wzroscie 176 cm albo 175 jakos tak , w wakacje ważyłem 64,5 noi stwierdzilem ze pasuje wyjsc z dietki jaka by ona nie byla , mowiac prosto jesc wiecej :) bo dodam ze moje odchudzanie nie było jakos w sztywnych ramach trzymane jadlem mniej moze za malo , ale jadlem ile mi sie chcialo po prostu tyle że odstawilem zupelnie syf - czytaj cola pizza frytki zapiekanki ciastka itp . na obiad zaczalem jesc gotowane piersi zamaist kotletow etc . moj przykladowy jadlospis w wakacje wynosil na sniadanko
10:00 fitnesy 100 gram/ bułka razowa z twarogiem i pomidorem i zoltym serem
12:00 potem jakis serek
14:00 obiad czyli ziemniaki , piers /jajka sadzone 2 , surowka marchew+jablko albo mizeria
16:00 serek jakis
18:00 bułka z twarogiem albo szynka jakas ew zolty ser lub pomieszane to wszystko , glownie kanapki :)
to bylo jakies 2000kcal moze ponad jak mysle i chudlem dalej :o az do 62,5 kg wiadomo duzo ruchu tez bylo .
Wage trzymala sie do listopada , teraz waze ok 65.5 i jem wydaje mi sie że mało ...
Sniadanie
7:00 bułka + twarog + pomidor + szynka/zolty ser
Obiad
14:30 /15:20 jakaś zupa z makaronem głównie albo drugie takie jak wyżej
18:00 bułka + twarog itp
czasem miedzy posilkami coś slodkiego sie zdazylo
do listopada bylo z tym lepiej w ciagu dnia jadlem tez duzo czekolady (magnez) a waga stala teraz mam malo ruchu ale wydaje mi sie ze i tak powinienem spozywac powyzej 2200kcal , nie ?
a tutaj jest max 2000kcal chyba jak nie 1800 i tutaj moje pytanie jak sie doprowadzic do stanu używalności bez efektu jojo tak zwanego ... w gre wchodza cwiczenia domowe raczej , bo w szkole wfow nie mam praktycznie ;/ bo nie ma warunkow ;/ czyli nie jest dobrze ;/ obecnie codziennie staram sie robic po 40 pompek
Jednym zdaniem jak sie doprowadzic do porzadku :) ?
Waga: 65.5kg
Wzrost: 177-178cm
Obwód klatki: -
Obwód ramienia: -
Obwód talii: -
Obwód uda: -
Obwód łydki: -
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: -
Aktywność w ciągu dnia: Szkoła
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: kiedyś piłka nałogowo , w wakacje nadal jednak w czasie roku kiepsko z tym
Odżywianie: wszystko
Cel: stabilizacja aktualnej wagi
Ograniczenia żywieniowe: -
Stan zdrowia: chyba jest okej
Preferowane formy aktywności fizycznej: domowe , w lecie tenis + piłka
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: nie planuje
Stosowane wcześniej diety: MŻ (mniej "jeść")
10:00 fitnesy 100 gram/ bułka razowa z twarogiem i pomidorem i zoltym serem
12:00 potem jakis serek
14:00 obiad czyli ziemniaki , piers /jajka sadzone 2 , surowka marchew+jablko albo mizeria
16:00 serek jakis
18:00 bułka z twarogiem albo szynka jakas ew zolty ser lub pomieszane to wszystko , glownie kanapki :)
to bylo jakies 2000kcal moze ponad jak mysle i chudlem dalej :o az do 62,5 kg wiadomo duzo ruchu tez bylo .
Wage trzymala sie do listopada , teraz waze ok 65.5 i jem wydaje mi sie że mało ...
Sniadanie
7:00 bułka + twarog + pomidor + szynka/zolty ser
Obiad
14:30 /15:20 jakaś zupa z makaronem głównie albo drugie takie jak wyżej
18:00 bułka + twarog itp
czasem miedzy posilkami coś slodkiego sie zdazylo
do listopada bylo z tym lepiej w ciagu dnia jadlem tez duzo czekolady (magnez) a waga stala teraz mam malo ruchu ale wydaje mi sie ze i tak powinienem spozywac powyzej 2200kcal , nie ?
a tutaj jest max 2000kcal chyba jak nie 1800 i tutaj moje pytanie jak sie doprowadzic do stanu używalności bez efektu jojo tak zwanego ... w gre wchodza cwiczenia domowe raczej , bo w szkole wfow nie mam praktycznie ;/ bo nie ma warunkow ;/ czyli nie jest dobrze ;/ obecnie codziennie staram sie robic po 40 pompek
Jednym zdaniem jak sie doprowadzic do porzadku :) ?
Waga: 65.5kg
Wzrost: 177-178cm
Obwód klatki: -
Obwód ramienia: -
Obwód talii: -
Obwód uda: -
Obwód łydki: -
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: -
Aktywność w ciągu dnia: Szkoła
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: kiedyś piłka nałogowo , w wakacje nadal jednak w czasie roku kiepsko z tym
Odżywianie: wszystko
Cel: stabilizacja aktualnej wagi
Ograniczenia żywieniowe: -
Stan zdrowia: chyba jest okej
Preferowane formy aktywności fizycznej: domowe , w lecie tenis + piłka
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: nie planuje
Stosowane wcześniej diety: MŻ (mniej "jeść")