Witam
Mam Problem Klatki piersiowej nie mogę dobić do 100 kg na klatę i jeszcze dodam że jak biorę 90 kg to po 2 razy jak biorę na serie to nie idzie mi technicznie za dobrze i zaczynam się martwić bo jak ustawiać 92 i pół i tu jest problem nie podnoszę tego na wet do połowy...
chce do końca marca 100 kg podnieść.
Kolega mi doradził takim systemem żebym robił dwa razy klatkę
wyciskanie sztangą leżąc
i wyciskanie sztangi dodatni
Doradził mi
na wyciskaniu leżąc
5 seri
4x po 75 kg
4x 77i pół
4x 80 kg
4 x 85 kg
a potem ostatni szczebel który chciałbym w marcu robić
5 seri
2x 90 kg
2x 92 i pół kg
2 x 95 kg
2x 98 i pół kg
a chciałbym to troche zmienić na takie ciężary
4 seri
2x 85 kg
2x po 87 kg
2x po90 kg
2 x po 92 kg
i potem ewentualnie mógłbym sięgnąć do 100 kg
z doświadczenia wiem że 2 powtórzenia na serie sa na siłę . Gdy robiłem całe wakacje trening na sztangielkach potem od 70 kg
robiłem po 2 powtórzenia i szła pięknie siła Przerwy zazwyczaj robię po 4-5 minut mój obecny staż na siłowni to 6 rok 39 cm w bicepsie i na pompie 41 cm. Potrzebuje pomocy czy warto robić systemem czy dalej robic 2 x zeby do setki dojsc
więc Pomóżcie czy kolega dobrze mi doradził
czy mogę cały luty poświecić się tylko na 4 powtórzeniach
bo zawsze robiłem dwa razy klatkę tylko ćwiczeń mialem zawsze po 4-5-6 :D , całkiem mozliwe ze zajechałem klatkę :)
Mam Problem Klatki piersiowej nie mogę dobić do 100 kg na klatę i jeszcze dodam że jak biorę 90 kg to po 2 razy jak biorę na serie to nie idzie mi technicznie za dobrze i zaczynam się martwić bo jak ustawiać 92 i pół i tu jest problem nie podnoszę tego na wet do połowy...
chce do końca marca 100 kg podnieść.
Kolega mi doradził takim systemem żebym robił dwa razy klatkę
wyciskanie sztangą leżąc
i wyciskanie sztangi dodatni
Doradził mi
na wyciskaniu leżąc
5 seri
4x po 75 kg
4x 77i pół
4x 80 kg
4 x 85 kg
a potem ostatni szczebel który chciałbym w marcu robić
5 seri
2x 90 kg
2x 92 i pół kg
2 x 95 kg
2x 98 i pół kg
a chciałbym to troche zmienić na takie ciężary
4 seri
2x 85 kg
2x po 87 kg
2x po90 kg
2 x po 92 kg
i potem ewentualnie mógłbym sięgnąć do 100 kg
z doświadczenia wiem że 2 powtórzenia na serie sa na siłę . Gdy robiłem całe wakacje trening na sztangielkach potem od 70 kg
robiłem po 2 powtórzenia i szła pięknie siła Przerwy zazwyczaj robię po 4-5 minut mój obecny staż na siłowni to 6 rok 39 cm w bicepsie i na pompie 41 cm. Potrzebuje pomocy czy warto robić systemem czy dalej robic 2 x zeby do setki dojsc
więc Pomóżcie czy kolega dobrze mi doradził
czy mogę cały luty poświecić się tylko na 4 powtórzeniach
bo zawsze robiłem dwa razy klatkę tylko ćwiczeń mialem zawsze po 4-5-6 :D , całkiem mozliwe ze zajechałem klatkę :)