SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pieczywo chrupkie - jakość

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 903

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 207 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2236
Hej, w Aldi można dostać takie pieczywo ,skład zdaje się być dobry ,czy można nim np dobić sobie węglowodany ? Smaczne jest .










W życiu szukamy tego czego nigdy nie będziemy mieli

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 95 Wiek 42 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 2859
Szału nie ma jeśli chodzi o makro. Zdecydowanie lepsze jest pieczywo Chaber z mąką graham albo żytnie. Ma podobną strukturę jak to proponowane przez Ciebie więc powinno Ci smakować.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1183 Napisanych postów 3865 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 70111
Moim zdaniem to dobry produkt do podbijania węgli...
Nie wiem, co przedmówca miał na myśli w związku z tym makro, ale jeśli celem są dodatkowe kalorie, to nie ma znaczenia kilka kalorii w te czy we wte, bo przecież ich właśnie szukamy.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34190 Napisanych postów 24125 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 280174
Na masie na dobijanie wegli czemu nie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6487 Napisanych postów 77204 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 761893
Każdy rodzaj pieczywa chrupkiego będzie dość podobny do siebie pod kątem jakości. Różnica będzie marginalna. Jak najbardziej może ono być elementem dobrze zbilansowanej diety i źródłem węglowodanów. Co prawda jest ono bardziej przetworzonym produktem, niż pieczywo tradycyjne, dobrej jakości, ale i dla takiego produktu znajdzie się miejsce. Ważne jest to, jak wygląda ogół Twojej diety. Jaki jej element stanowią produkty przetworzone, a jaki te lepsze pod kątem jakości. Warto jest przeanalizować całość.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17830 Napisanych postów 132549 Wiek 40 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1462545
Nie opierasz diety ma jednym produkcie, ja też nieraz takie pieczywo lubie z serem żółtym i pomidorem
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 95 Wiek 42 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 2859
M-ka
Moim zdaniem to dobry produkt do podbijania węgli...
Nie wiem, co przedmówca miał na myśli w związku z tym makro, ale jeśli celem są dodatkowe kalorie, to nie ma znaczenia kilka kalorii w te czy we wte, bo przecież ich właśnie szukamy.

monkey22
Na masie na dobijanie wegli czemu nie

Rzeczywiście spojrzałem tylko na makro tego pieczywa kukurydzianego a nie żytniego. Nie zmienia to faktu, że równie dobrze można jeść paluszki z makiem czy wafle andruty. Makro podobne a przynajmniej większa przyjemność z jedzenia. Ale to ciekawe, bo kiedy jakiś czas temu ktoś tu zapytał, czy może paluszkami dobić kalorie, to został prawie zlinczowany, że to cukry proste (co jest nieprawdą bo skrobia z mąki to wielocukier) i trzeba jeść pieczywo pełnoziarniste a nie takie g.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6487 Napisanych postów 77204 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 761893
Staram się obserwować wszystkie tematy i nie kojarzę takiego, w którym ktoś by pisał o tym, że paluszki zawierają cukry proste. Jeżeli tak by było, to raczej zostało to skorygowane przez inne osoby wypowiadające się w tym temacie. Z reguły mogą zawierać izomery trans, co jest większym problemem, niż gdyby były w nich cukry proste. Jeżeli nie ma go w składzie, to rzeczywiście będzie to porównywalny produkt pod kątem składu i stopnia przetworzenia. Podobnie jak bajgle, czy precle. Kwestia tego, że kształt pieczywo pozwala zrobić z tego "kanapkę", a właśnie na tym zależy dużej części osób.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wybór celu treningowego

Następny temat

Brak efektów - porady

WHEY premium