Składniki na ciasto:
Mąka pełnoziarnista -250g
Drożdże - ok 5g.
2 żółtka
woda,
sól, trochę cukru/słodzik
*białko jaja do "polewy"
Farsz:
Mięso mielone wołowe/wieprzowe ok 200g.
Pieczarki, 2 cebule
Przecier pomidorowy - ok 50g.
Kostka bulionowa,
pieprz, czosnek w proszku
Wykonanie:
1.Składniki na ciasto mieszamy, rozwałkowujemy na bardzo cienki placek:
2.Mięsko i warzywa wrzucamy na patelnię z bulionem, trzymamy na ogniu do odparowania, dodajemy sos pomidorowy.
3.Wycinamy z ciasta kwadraty/prostokąty wielkości wedle uznania(ja wycinałem pokrywką od maselnicy).
4.Napełniamy farszem, zwijamy, smarujemy pędzelkiem lub maczamy w białku jaja i do piekarnika na 15 minut(180st).
5.Gotowe:
Z podanej ilości mięsa wyszło mi 10 pasztecików jak na zdjęciu.
BTW 10 sztuk:
B:ok 50g
WW:ok 150g
T: 10g
Inne przepisy mojego autorstwa znajdziecie pod tym linkiem:
https://www.sfd.pl/-t494045.html
Smacznego!
pzdr/
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2010-10-29 22:09:00
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]