Witam
Mam do Was parę pytań. Na początku zaznaczam, że nie wiem czy założyłem temat w dobrym dziele.. :]
1. Zastanawiam się jaki trening stosować przy obecnym stanie:
a)ćwiczę 6 miesiąc nom stop. (dawniej też ćwiczyłem, ale tego nie liczę, bo liczy się ciąg, wiec te 6 miesiecy ;)) Właśnie skończyłem 2 cykl.
-moje efekty od początku ćwiczeń to m.in:
*przyrost w bicepsie 35->38/39
*klata twarda prawie w każdym miejscu, prócz tej poniżej sutów ^^ nie ćwiczyłem klaty na skosie dołu, ale teraz zacząłem, ale fakt taki, że jest lipo :( :P nie gino, na bank ;p
*siła znacznie większa:
klata początkowo ok. 70kg, teraz rekord to 110kg
b)zrobiłem już 2 cykle:
- pierwszy był na samym mono (duuuuże efekty
- drugi na jabłczanie + hmb + białko (ostrovia.. namówili mnie kumple;p)
c) waga 76kg, wzrost 173 :)
d) dieta ułożona i stosowana na rzeźbę (wysokobiałkowa)
e) ćwiczyć mogę ile tylko dni chcę i ile czasu chce ;p
Podsumowując ten punkt pytanie brzmi: trenować na mase? czy mogę na rzeźbę? Osobiście CHCĘ to drugie (RZEŹBĘ)! Tylko nie wiem czy nie za wcześnie na to ;p
2. Drugie pytanie to:
Jeśli ćwiczyłbym na rzeźbę, to co myślicie abym stosował Nitrobolon II + BCAA + Jakieś Białko? (ten cykl chciałbym zastosować za ok. miesiac, czyli 7 miesiac cwiczen bez ustanku)
Z góry dziękuje za odpowiedzi i jeśli temat dałem w złym dziale to proszę o przeniesienie go ;)
Pozdrawiam.
Waga: 76
Wzrost: 173
Obwód klatki: + - 100
Obwód ramienia: 38/39
Obwód talii: ?
Obwód uda: 63 chyba
Obwód łydki: 40
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 16%
Aktywność w ciągu dnia: szkoła
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: siłownia, myślę nad bieganiem jak się powodzie skończą :P
Odżywianie: dieta wysokobiałkowa
Cel: poprawa estetyki i proporcji
Ograniczenia żywieniowe: alergia jest, ale nie przeszkadza mi w niczym ;) jedynie, że tabletki biore i szczepienie, ale to nie przeszkadza chyba ;p
Stan zdrowia: brak
Preferowane formy aktywności fizycznej: siłownia, 4x w tyg. czas nieograniczony
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: napisałem wczesniej.
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: jak najbardziej :)
Stosowane wcześniej diety: wysokobiałkowa
Mam do Was parę pytań. Na początku zaznaczam, że nie wiem czy założyłem temat w dobrym dziele.. :]
1. Zastanawiam się jaki trening stosować przy obecnym stanie:
a)ćwiczę 6 miesiąc nom stop. (dawniej też ćwiczyłem, ale tego nie liczę, bo liczy się ciąg, wiec te 6 miesiecy ;)) Właśnie skończyłem 2 cykl.
-moje efekty od początku ćwiczeń to m.in:
*przyrost w bicepsie 35->38/39
*klata twarda prawie w każdym miejscu, prócz tej poniżej sutów ^^ nie ćwiczyłem klaty na skosie dołu, ale teraz zacząłem, ale fakt taki, że jest lipo :( :P nie gino, na bank ;p
*siła znacznie większa:
klata początkowo ok. 70kg, teraz rekord to 110kg
b)zrobiłem już 2 cykle:
- pierwszy był na samym mono (duuuuże efekty

- drugi na jabłczanie + hmb + białko (ostrovia.. namówili mnie kumple;p)
c) waga 76kg, wzrost 173 :)
d) dieta ułożona i stosowana na rzeźbę (wysokobiałkowa)
e) ćwiczyć mogę ile tylko dni chcę i ile czasu chce ;p
Podsumowując ten punkt pytanie brzmi: trenować na mase? czy mogę na rzeźbę? Osobiście CHCĘ to drugie (RZEŹBĘ)! Tylko nie wiem czy nie za wcześnie na to ;p
2. Drugie pytanie to:
Jeśli ćwiczyłbym na rzeźbę, to co myślicie abym stosował Nitrobolon II + BCAA + Jakieś Białko? (ten cykl chciałbym zastosować za ok. miesiac, czyli 7 miesiac cwiczen bez ustanku)
Z góry dziękuje za odpowiedzi i jeśli temat dałem w złym dziale to proszę o przeniesienie go ;)
Pozdrawiam.
Waga: 76
Wzrost: 173
Obwód klatki: + - 100
Obwód ramienia: 38/39
Obwód talii: ?
Obwód uda: 63 chyba
Obwód łydki: 40
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 16%
Aktywność w ciągu dnia: szkoła
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: siłownia, myślę nad bieganiem jak się powodzie skończą :P
Odżywianie: dieta wysokobiałkowa
Cel: poprawa estetyki i proporcji
Ograniczenia żywieniowe: alergia jest, ale nie przeszkadza mi w niczym ;) jedynie, że tabletki biore i szczepienie, ale to nie przeszkadza chyba ;p
Stan zdrowia: brak
Preferowane formy aktywności fizycznej: siłownia, 4x w tyg. czas nieograniczony
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: napisałem wczesniej.
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: jak najbardziej :)
Stosowane wcześniej diety: wysokobiałkowa