Szacuny
0
Napisanych postów
80
Wiek
31 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2456
Według mnie jest to już popadanie w skrajność. Od 6 tygodni codziennie jem na śniadanie owsiane + mleko, które "leżakuje" sobie maksymalnie 10 min i jakoś żyję.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6273
Napisanych postów
76043
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754908
Zalezy od platkow. Mam np jeczmienne, ktore po 10min robia sie miekkie. Z kolei zytnie lub orkiszowe nawet po godzinie dalej sa twarde i nie do zjedzenia. Najlepiej zalewac tyle h wczesniej zeby bylo w miare miekkie.
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Podziele sie moim sposobem,
wlewam 3 szklanki mleka do garnka
czekam az zacznie sie gotowac
wsypuje 150 gram owsianki, 50 gram musli
wlewam duza lyzke miodu
chwile mieszam, wylaczam z gazu stoi w garnku chwile po czym przelewam do jakiegos naczynia zeby troche ostyglo z 5-20 minut
wlewam do plastikowej miski, zamykam
po paru godzinach jem w szkole ze smakiem juz nasiąkniete i ostudzone
boom! I tak powstal Chocapic
Zmieniony przez - Tyanis w dniu 2011-12-11 11:51:07
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
To moim zdaniem dluzej bedzie nasiakac i gorzej nasiaknie, pozatym na wszystkich innych niz blyskawicznych jest chyba zalecenie gotowania albo zalania chociaz wrzatkiem ;x
Szacuny
6
Napisanych postów
4804
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
55930
ja jeszcze nigdy nie gotowałem owsianych w garczku
jeśli nie robię omletów na patelni, to zalewam je wrzątkiem, odstawiam na kilka minut i wcinam
( i może dlatego pojawiają się wiatry )
czasami zaleje owsiane wieczorem i na rano są gotowe
robiąc omlety, taki system z zalewaniem owsianych chyba się sprawdzi, bo mają one za dużo wody, co będzie skutkować rozwalaniem się placka na patelni .. a szkoda
nigdy jeszcze nie zalewałem płatków zwykłą wodą...muszę spróbować