Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
65
Witam. Mam 15 lat i ważę 63 kg. Może to dość mało w porównaniu do moich kolegów ale chodzi mi o pozbycie się fałdów tłuszczu na brzuchu ponieważ mam leczoną astmę i trochę mi przybyło. Czy zna ktoś jakąś dietę i ćwiczenia aby szybko stracić zbędne fałdy tłuszczu tak aby rezultaty było widać w najbliższym czasie (co najmniej 1 miesiąc) ???
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Złą drogą kroczysz kolego. Budowanie ładnej sylwetki to proces wymagający czasu i poświęcenia, utrzymanie ładnej sylwetki wymaga kontynuacji tego procesu. Masz 15 lat, więc dla Ciebie pojęcie dieta powinno się wiązać z wyeliminowaniem złego jedzenia z Twojego menu. Słodkie napoje, chipsy, słodycze, fastfood, to wszystko jest właśnie złym jedzeniem które nie powinno znajdować się w Twoim jadłospisie. Staraj się jadać dużo mięsa i ryb, orzechów, warzyw i owoców oraz kaszy, brązowego ryżu, razowych makaronów i razowego pieczywa.
Jeśli chodzi o ćwiczenia, to zapisz się na jakiś sport walki, judo, bjj czy cokolwiek innego. Jeśli Ci nie pasuje, to piłka nożna, siatkówka, kosz, basen... jakakolwiek forma ruchu w Twoim wieku jest absolutnie konieczna.
Jeśli zrobisz jak Ci napisałem, na pewno będzie dobrze. Ale nie za miesiąc, bo w miesiąc sylwetki nikt nie buduje.