S. Ambroziak
...
Napisał(a)
Ja trzymam normalnie w szafce. No, chyba że latem temperatura wzrasta ponad 30 stopni, to wtedy przekładam do lodówki.
...
Napisał(a)
Ja w ubiegłe lato trzymałem omegę w lodówce i po wyjęciu żelatynowa otoczka bardzo szybko miękła - prawie pękała.
PS co sądzicie o dodawaniu zawartości kilku kapsułek wit. E do np tranu, oliwy z oliwek itp.? Przekuwamy igłą i wyciskamy do butelki. Oczywiście chodzi o zmniejszenie utleniania.
PS co sądzicie o dodawaniu zawartości kilku kapsułek wit. E do np tranu, oliwy z oliwek itp.? Przekuwamy igłą i wyciskamy do butelki. Oczywiście chodzi o zmniejszenie utleniania.
Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.
...
Napisał(a)
Niedawno Słąwomir mnie przekonywał, że podczas upałów z Omega 3 obchodzić się jak z innym suplementami, a miękkość kapsułki nic jeszcze nie oznacza. Myle się Sławomirze ? Nadal myślę, iż olej lniany robi dużo więcej problemów, ale to też inna sprawa .
Wierny czytelnik Perfect Body .
Stały suplementator firmy Olimp .
Fan postępów Piotra Kaczki .
...
Napisał(a)
Jak już pisałem: można trzymać normalnie szafce, chyba że temperatura już masakrycznie idzie w kosmos.
A z dodawaniem witamin E do olejów - to dobry pomysł. Ja sam tak robię, szczególnie z olejami zawierającymi dużo kwasów wielonienasyconych - szczególnie lnianym, wiesiołkowym czy ogórecznikowym.
A z dodawaniem witamin E do olejów - to dobry pomysł. Ja sam tak robię, szczególnie z olejami zawierającymi dużo kwasów wielonienasyconych - szczególnie lnianym, wiesiołkowym czy ogórecznikowym.
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
Poniżej odpowiedź z działu Badawczo-Rozwojowego Olimp-Labs:
„Wytwarzanie samej otoczki kapsułki odbywa się w wysokiej tempeaturze, ale już napełnianie jej olejem odbywa się w temp. 18-26 st.C, co nie niszczy kwasów omega-3. A co najważniejsze - każda partia produktu jest badana na zawartość kwasów omega-3 oraz witaminy E. Zatem zawartość substancji czynnych w produkcie końcowym zgodna jest z deklaracją zawartą na opakowaniu produktu.”
Sposób przechowywania jest umieszczony na opakowaniu produktu:
„…przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach…”
GOLD OMEGA 3 jest liderem w kraju i jednym z lepiej sprzedających się preparatów zawierających kwasy omega 3 w Europie oraz jednym z najlepiej przebadanych zarówno przez jednostki kontrolujące, naukowe i kliniki, które wykorzystują nasz produkt do celów badawczych w pracy z pacjentami.
Produkt wielokrotnie nagradzany przez konsumentów.
Zaufanie Klientów w Polsce i Europie potwierdzone sprzedażą ponad 2 000 000 opakowań!!!
„Wytwarzanie samej otoczki kapsułki odbywa się w wysokiej tempeaturze, ale już napełnianie jej olejem odbywa się w temp. 18-26 st.C, co nie niszczy kwasów omega-3. A co najważniejsze - każda partia produktu jest badana na zawartość kwasów omega-3 oraz witaminy E. Zatem zawartość substancji czynnych w produkcie końcowym zgodna jest z deklaracją zawartą na opakowaniu produktu.”
Sposób przechowywania jest umieszczony na opakowaniu produktu:
„…przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach…”
GOLD OMEGA 3 jest liderem w kraju i jednym z lepiej sprzedających się preparatów zawierających kwasy omega 3 w Europie oraz jednym z najlepiej przebadanych zarówno przez jednostki kontrolujące, naukowe i kliniki, które wykorzystują nasz produkt do celów badawczych w pracy z pacjentami.
Produkt wielokrotnie nagradzany przez konsumentów.
Zaufanie Klientów w Polsce i Europie potwierdzone sprzedażą ponad 2 000 000 opakowań!!!
...
Napisał(a)
czyli te 18-26 st.C to i tak jest wysoka temperatura, bo olej powinien być przechowywany poniżej 10 st.C aby nie utleniły się kwasy omega 3, tak jak ma to miejsce w oleju lnianym.
Zmieniony przez - danitez w dniu 2013-05-16 23:33:35
Zmieniony przez - danitez w dniu 2013-05-16 23:33:35
...
Napisał(a)
NUTRIFARM
Sposób przechowywania jest umieszczony na opakowaniu produktu:
„…przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach…”
czyli duzo wyzej niz 10C :)
...
Napisał(a)
Danitez, czytaj uważnie: każda wyprodukowana partia jest badana na zawartość kwasów omega 3 przed zwolnieniem do sprzedaży!!!
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
wiem, że jest sposób przechowywania opisany, ale jak wytłumaczyć tą różnicę w przechowywaniu oleju lnianego poniżej 10st.C aby nie utleniły się kwasy omega 3, a jak wytłumaczyć różnicę w przechowywaniu kapsułek Olimp w temp pokojowej?
Poprzedni temat
Monohydrat Kreatyny a nadciśnienie.
Następny temat
KONFERENCJA SZKOLENIOWA AWF KATOWICE
Polecane artykuły