Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dzięki za tak szybkie odpowiedzi. Ja jeszcze nie brałem kreatyny, ale zamierzam zacząć ćwiczyć z nią jakoś od poniedziłku, moim celem jest zwiększenie wyskoku, czyli siły nóg. Podstawowym ćwiczeniem będa przysiady ze sztangą (w domu, z maksymalnym jej ciężarem 60kg) i wznoszenie łydek, również z obciążeniem. Więc, prosze o pomoc, co radzicie?
Szacuny
2
Napisanych postów
376
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
15231
Carmelo neizapomnij o takich podstawowych cwiczeniach gdzie wyskok jest pierwsza faza a druga faza jest kucanie czyli np wyskok z pozycji siedzacej i powrocenie do neij i tak kilkanascie razy powtorzyc.Czy tez stajesz na jednej nodze druga wyciagasz do tylu i robisz tak jak "jaskolka" przysiady na jednej nodze. Mozesz sobie dokupic takze taki preparacik Strong Bones "Calcium Magnesium" za bodajze 12 zl co by kosci byly silniejsze i mniej podatne na zlamania :)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dzięki za odpowiedzi. Już wypełniłem profil (182cm, 80kg) . Prosze o rady dotycząće diety i przyjmowania kreatyny bo chciałbym uzyskać jak największą siłe, a nie przyrost masy. Chce kupić OLIMP kreatyna powder (monohydrate) 250g w proszku i może "Calcium Magnesium" które porodził mi Aleoha.
Szacuny
34
Napisanych postów
11776
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
62881
Widze, ze masz troche tluszczyku, wiec sugeruje brac kreatyne tylko po treningu w ilosci 5 g z porcja wegli szybko wchlanialnych glukozy ew. Carbo. Cykl 6 tyg. Staraj sie jesc duzo wegli zlozonych pochodzacych z platkow owsianych, ryzu, makaronow itp. -----> lookaj dzial odzywianie tam masz pelno artow o tym.
Co do kreatyny i sily to 2 znajomych koszykarzy ja bralo i byli bardzo zadowoleni, wyskok i sila im sie poprawila znacznie.
Do cyklu bym jeszcze skrecil sobie "domowe ZMA", zeby zwiekszyc regenracje. Ja jak zawsze je biore mam wiecej sily i wigoru, Tobie tez polecam. Dobry sen to podstawa, a to CI zapewni ZMA.
Zmieniony przez - Goral w dniu 2004-03-08 04:05:06
>>> DORADCA W SUPLEMENTACJI <<<
Michał G. vel GÓRAL. Pomogłem, wejdź na http://www.pajacyk.pl Dzięki