Szacuny
9
Napisanych postów
2064
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
36307
A więc jak w temacie ,jaki byscie polecili Kettlebell na początek ? 12 kg ? 16 kg ? Znacie moze jakies strony, gdzie mozna tanio dostac ? Na co patrzec kupując Kettlebell ? Rodzaj uchwytu ? szerokosc? grubosc? czy moze na firme ? Ktory byłby najlepszy na początek
Z gory dzieki za odpowiedzi . Pozdrawiam
Szacuny
11179
Napisanych postów
52127
Na forum
26 lat
Przeczytanych tematów
57816
Wiesz... 12kg to dla takiej słabszej dziewczyny
Tradycyjnie w ZSRR giriewoj sport opierał się na obciążeniach 16 - 24 - 32kg, więc 16kg wydaje się bardziej realnym obciążeniem.
Osobiście kupiłabym jak najbardziej klasyczny kształt. Jeśli w miejscu gdzie ćwiczysz, podłoga jest "delikatna" polecam kettle pokryte gumą. To są 4 z mojego zestawu, jestem zadowolona bardzo:
Szacuny
11179
Napisanych postów
52127
Na forum
26 lat
Przeczytanych tematów
57816
No niestety Myślę, że wiąże się to z obecną modą.
Ale nie jest wcale głupim pomysłem porozglądać się po piwnicach rodziców i dziadków, może gdzieś się znajdzie jakiś zapomniany, zakurzony czajnik? Mój tata >40 lat takim machał, niestety, jakiś czas temu ktoś uznał, że to złom i oddał wędrownemu złomiarzowi. No i nie przypadł mi czajnik w spadku
Szacuny
98
Napisanych postów
23860
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
147326
Panowie jacy wy nieporadni , jak z przyjacielem składałem pierwszą siłownię to udaliśmy się na złom - a tam mało profesjonalny ale solidny sklep z sprzętem Jeszcze wcześniej obciążenie robiliśmy z płytek chodnikowych , dopóki sąsiedzi nie skarżyli się że jakieś wandale płytki kradną
Proponuje udać się na złom , a na pewno kupicie nie jeden odważnik , który będziecie mogli pomalować jeśli wygląd wam będzie przeszkadzał
Zmieniony przez - Tomasz1405 w dniu 2013-09-07 17:07:58
Szacuny
11179
Napisanych postów
52127
Na forum
26 lat
Przeczytanych tematów
57816
Panowie nieporadni, a pani moderator na równi z nimi Nie wpadła w ogóle na to, że skoro jej ojcowskiego kettla na złom wywieźli, to wśród tego złomu go szukać należy
Szacuny
24
Napisanych postów
413
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
10782
No już kombinuje czy w jakiejś odlewni się nie da tego załatwić - może dorabiają na boku i mają formę i odlewają - kiedyś tak całe obciążenie skompletowałem i płaciłem tylko 0,5 pln za kg - a odważniki jak oryginalne - jeszcze napis HEKTOR z boku było widać