Dobrze by było aby ktoś Cię zobaczył, ktoś kto zna się na sędziowaniu lub jest sędzią. Z tym akurat nie ma problemu, bo jeśli chcesz to możemy skontaktować Cię z taką osobą praktycznie we wszystkich rejonach Polski.
Po drugie, musisz wiedzieć, że będziesz musiała ciężko trenować i funkcjonować w ogromnym rygorze dietetycznym. Jeśli masz do tego predyspozycje fizyczne i charakter, to wcale nie musi być to takie trudne. Jednak jest to sport dla wybranych, gdyż niektóry mankamentów sylwetki nie nadrobisz dietą ani treningiem.
Musisz też wiedzieć, że w tym sporcie czycha na Ciebie dużo pułapek. Pokusa dopingu, który potrafi wiele dać, ale jeszcze więcej zabrać w późniejszym okresie. Niestety starty w zawodach nie należą do tanich... Może Cię także spotkać dużo przykrości nawet jeśli będziesz w świetnej formie, bo ocena formy jest bardzo subiektywna.
Wszystko wygląda ślicznie i pięknie na instagramie, jednak w większości przypadków jest to ciężkie wyzwanie. Faktem jest że stać na najwyższym podium to fantastyczne uczucie, sama o tym wiem i udało mi się tego doświadczyć, ale widziałam też dużo łez i rozpacz.
Polecam Ci także artykuł Moniki, zwyciężczyni Diamond Cup.