Przez 2 tygodnie stosowałam dietę sokową (3 dni piłam na dzień 4 litry mieszanki z wyciśniętych soków z grejfrutów, pomarańczy i cytryn, 2 dni naprzemiennie sok marchwiowy z sokiem jabłkowym i 2 dni "przerwa" i powtórzyłam jeszcze raz całą sekwencje). Jednakze w dzien "przerwy" po tym dniu waga wzrosła aż 1,5 kg w ciągu dnia (jadłam tylko 5 małych posiłków-rano sałatka z wędzonym łososiem 25g i lyzeczka oleju, II śn maly jogurt, jabłko, obiad: sałatka z krewetkami i fetą, podwieczorek: brokuł na parze, kolacja zupa krem z cukinii z 25g łosoś wędzony). Może jednak po takiej diecie było to za dużo. Na diecie schudłam aż niecałe 5 kg. Nie chciałabym tego zaprzepaścić z końcem diety. Jak bezpiecznie wychodzić z takiej diety bez ryzyka przytycia? Co jeść, ile, co jaki czas? Zależy mi jeszcze na zrzuceniu 2-3kg. Bardzo proszę o pomoc.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nic z tym nie zrobisz, jak zaczniesz normalnie jesc po takiej glodowce to zaraz te 5kg wroci to pewnie woda/glikogen, mało rozsądne takie diety
...
Napisał(a)
Ale te stracone 5 kg to nie tłuszcz, mozłiwe że zapasy glikogenu w organizmie, brak treści żołądkowej czy zalegającej w jelitach.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Sam stosowałem tego typu diety kiedyś na początku - niestety efekt jojo jest nieunikniony. Naprawdę warto się mierzyć, a wagę traktować z dużym dystansem. Ja kiedyś schudłem 10 kg przy praktycznie zerowych zmianach w obwodach. Teraz potrafię przytyć 5 kg albo w ogóle nie chudnąć - jednak wymiary się zmniejszają.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!