Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
138
Napisanych postów
19103
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
120397
co bralem? meta oma pozniej libol. nawet sie niemierzylem ale zauwazylem ze rowiesnicy sa nizsi i pewna kolezanka mi powiedziala ze uroslem az sie zmierzylem a tu 171cm i od tamtej pory tak juz zostalo
niemowie ze to od koksu ale od tej pory co zaczalem saa przestalem pic palic i dobrze jesc
Zmieniony przez - Mocny275 w dniu 2008-07-21 23:24:09
Szacuny
1
Napisanych postów
252
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
24056
Co myślicie o tym aby zapodać
1 tabletkę polskiej mety (5mg) ewentualnie axio (wyjdzie 10mg)ed
+ dobra micha + osłonki, jakieś witaminki -
MgB6 zalecane przy:
- przy intensywnym wysiłku fizycznym,
- w okresie szybkiego wzrostu,
więc też się nada.
Jakieś białko. Do tego oczywiście dobry tryb życia, dużo snu. Powinno ruszyć w górę. Przy okazji chyba można złapać trochę masy.
Szacuny
0
Napisanych postów
110
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2612
A póki co zaczynam ćwiczyć twardo w domowej graciarni. Myślę tylko nad jakimiś witaminami, wapnem coś na wzmocnienie tylko jakie?? bo się nie znam nigdy wapna nie lubiłem a witaminy brałem jedynie przy chorobie, przydała by się dieta ale nie wiem jak taką sobie ułożyć i od początku może jakieś białko?
No i muszę odstawić używki nie chodzi o alko bo dużo nie pije nie przepadam. Fajki palę od niedawna więc dużego problemu nie będzie. Najtrudniej będzie z zieloną roślinką, którą palę co dzień po kilka sztuk albo zmniejszyć chociaż do kilku machów dzienie.
Szacuny
1
Napisanych postów
252
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
24056
Jeżeli dopiero zaczynasz to nie ma co na razie mówić o mecie a co do witaminek to może apteczne zma, a dieta to podstawa.
Co do tematu alko & używek - trzeba się zdecydować na jeden nałóg. Takie jest moje zdanie
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
JA *******LE co Wy robicie w dziale doping?! Dla Was nawet dzial ''suplementy'' to za duzo, poczytajcie o odzywianiu, wplywie witamin i soli mineralnych na czlowieka bo jak uwazasz ZMA za witaminy to zal pl. po prostu
Zmieniony przez - Human7 w dniu 2008-07-24 21:13:00