jakie jaja jeść ??? moze to pomoze dokonać
wyboruSkładnik Przepiórka Kura
Wapno (mg) 59 56-58,5
Fosfor (mg) 232 180-237,9
Żelazo (mg) 3,8 2,1-2,25
Magnez 11,62 12
Sód 132 132
Potas 135 135
Miedź 0,11 0,03
Cynk 1,46 1,36
Witamina A (IU) 300 221-520
Tiamina (mg) 0,12 0,09
Ryboflamina (mg) 0,85 0,32
Niacyna (mg) 0,10 0,06-0,09
Energia (kal.) 158 183
niestetynie znalazłem do tego innyh jaj ale mam jeszcze jedną tabele :
Skład Struś Indyk Kaczka Kura Perlica Przepiórka
Cholesterol 1,98 2,4 2,11 1,5-1,9 1,6 1,28
Kwasy tłuszczowe nasycone :
mirystynowy 1,9 0,4 0,4 0,3-0,5 0,5 0,5
palmitynowy 35,7 27,5 26,3 23-30 32,7 29,1
stearynowy 6,1 8,9 5,5 8-10,5 15,8 9,1
RAZEM 43,7 36,8 32,2 34-40 49,0 38,7
jednonienasycone
palmioleinowy 8,1 6,7 3,9 3,4-3,5 1,8 5,2
oleinowy 30,6 39,6 53,2 41-49 28,2 41,8
RAZEM 38,7 46,3 57,1 46-53 30,0 47,0
wielonienasycone
linolowy 11,1 11,9 4,9 0,3-13 16,9 10,2
linolenowy 2,4 0,8 0,9 0,3-0,5 - 0,4
RAZEM 17,7 16,8 10,7 4,1-17 20,9 14,3
Jaja przepiórcze zawierają wartościowe białko oraz mniejszą ilość związków tłuszczowych niż jaja kurze. Ze względu na swą zawartość aminokwasową zaleca się ich spożycie przez ludzi w stanach rekonwalescencji i osłabienia organizmu. Wykazano, iż mogą być spożywane przez osoby uczulone na jaja kurze. Zachowują również dłużej świeżość podczas przechowywania niż jaja kurze
carpe diem
memento mori
wyboruSkładnik Przepiórka Kura
Wapno (mg) 59 56-58,5
Fosfor (mg) 232 180-237,9
Żelazo (mg) 3,8 2,1-2,25
Magnez 11,62 12
Sód 132 132
Potas 135 135
Miedź 0,11 0,03
Cynk 1,46 1,36
Witamina A (IU) 300 221-520
Tiamina (mg) 0,12 0,09
Ryboflamina (mg) 0,85 0,32
Niacyna (mg) 0,10 0,06-0,09
Energia (kal.) 158 183
niestetynie znalazłem do tego innyh jaj ale mam jeszcze jedną tabele :
Skład Struś Indyk Kaczka Kura Perlica Przepiórka
Cholesterol 1,98 2,4 2,11 1,5-1,9 1,6 1,28
Kwasy tłuszczowe nasycone :
mirystynowy 1,9 0,4 0,4 0,3-0,5 0,5 0,5
palmitynowy 35,7 27,5 26,3 23-30 32,7 29,1
stearynowy 6,1 8,9 5,5 8-10,5 15,8 9,1
RAZEM 43,7 36,8 32,2 34-40 49,0 38,7
jednonienasycone
palmioleinowy 8,1 6,7 3,9 3,4-3,5 1,8 5,2
oleinowy 30,6 39,6 53,2 41-49 28,2 41,8
RAZEM 38,7 46,3 57,1 46-53 30,0 47,0
wielonienasycone
linolowy 11,1 11,9 4,9 0,3-13 16,9 10,2
linolenowy 2,4 0,8 0,9 0,3-0,5 - 0,4
RAZEM 17,7 16,8 10,7 4,1-17 20,9 14,3
Jaja przepiórcze zawierają wartościowe białko oraz mniejszą ilość związków tłuszczowych niż jaja kurze. Ze względu na swą zawartość aminokwasową zaleca się ich spożycie przez ludzi w stanach rekonwalescencji i osłabienia organizmu. Wykazano, iż mogą być spożywane przez osoby uczulone na jaja kurze. Zachowują również dłużej świeżość podczas przechowywania niż jaja kurze
carpe diem
memento mori
Jezeli chcesz kąkretniejszą porade pisz do mnie na maila a ci pomoge :]
eXpert przemówił !!
@@ ego sum via et veritas et vita @@
główny zgredzik-mafia.suple.hardcor.pl