Moim dylematem jest ilość białka na kg masy ciała podczas budowania masy mięśniowej. Zacząłem na poziomie 2.3g/kg masy ciała, teraz ilość ta ze względu na dodawanie z każdym kolejnym tygodniem coraz większej ilości węgli w postaci kaszy gryczanej/ryżu itp wynosi juz około 2.5g/kg.
I moje pytanie jest - czy powinienem w takim przypadku redukować spożycie białka z mięsa/jajek/odżywki białkowej itp, po to żeby utrzymać spożywanie białka na takim samym poziomie jak na początku diety? Czy raczej nie powinienem zwracać na to uwagi, jako że białko z wyżej wymienionych jest lepiej przyswajalne niż z kaszy gryczanej?
Z drugiej strony, jaką ilość białka na kg masy ciała polecacie podczas budowania masy mięścniowej? Zmieniło się coś w tej kwestii w ostatnim czasie?
Pozdrawiam
Zmieniony przez - ico123 w dniu 2016-12-05 23:26:24
Zmieniony przez - ico123 w dniu 2016-12-05 23:30:20