Cześć. Mam problem i to palący. Mam 19 lat, 153 cm wzrostu, ważę 77 kg. Nie bardzo wiedziałem gdzie wrzucić te temat więc piszę tutaj. Budowa ciała typowo "krasnoludzka" czyli szeroki w barkach, krótkie nogi i ręce, grube kości. Rozpaczliwie chciałbym urosnąć "w górę" i zrzucić parę kilogramów(ile?). Czy istnieje jakś dieta, suplementy COKOLWIEK! co może mi pomóc? Byłęm kilkakrotnie u lekarzy róznych specjalnosci ale każdy powiedział, że szanse na to, że urosnę nawet o kilka cm (nawet by dobić do 160cm!) są nikłe ze względu na zakończony proces wzrostu-miałem prześwietlenie nadgarstka i na tej podstawie lekarz-endokrynolog-to stwierdził.
Mój ojciec i matka też są dość niscy, ale brat matki i jego dzieci są dość wysokie-czyli moze nie jest to związane z genami? Nie muszę dodawać, że obecny stan wrostu/wagi jest bardzo upokarzający. Bardzo prosze o pomoc obecna sytuacja rzutuje na wiele dziedzin mojego życia, szczególnie na kontakty damsko-męskie... :/
P.S czy moze ktoś podać krzywą wzrostu czyli dolną i górną granicę wrostu człowieka w określonym wieku.
Mój ojciec i matka też są dość niscy, ale brat matki i jego dzieci są dość wysokie-czyli moze nie jest to związane z genami? Nie muszę dodawać, że obecny stan wrostu/wagi jest bardzo upokarzający. Bardzo prosze o pomoc obecna sytuacja rzutuje na wiele dziedzin mojego życia, szczególnie na kontakty damsko-męskie... :/
P.S czy moze ktoś podać krzywą wzrostu czyli dolną i górną granicę wrostu człowieka w określonym wieku.
Neminem excelsi ingenii virum humilia delectant et sordida.