Mam za soba polroczna przygode z antydepresantami (Asentra). Ludzie podobno przy tym chudna, ja przytylam w pol roku ponad 10 kg. Kolejne 10 poszlo w gore po odstawieniu. Chcialabym wrocic do „stanu przed" czyli ok 75 kg (postawnym babskiem zawsze bylam ^^) i dawnej dobrej kondycji. Chce rowniez uregulowac metabolizm... Pojechalam na 2 tyg do sanatorium, dieta 1000 kcal, calymi dniami basen, marszobiegi, silownia, sauna... z koncowych pomiarow wyszlo, ze ubylo mi masy miesniowej, przybylo tluszczu i wody O_o
Wiec prosze was bardzo o pomoc w ustaleniu jakis podstaw dietowych/wysilkowych/suplementowych, bo jestem przerazona tym co sie dzieje z moim organizmem
Czy taki program moze byc? Planuje jechac na przepisach SouthBeach
7.00 omlet z 2 jaj, sok wielowarzywny, kawa + tran islandzki LYSI, vitaral
11.00 2x “kanapka" z plastrem gotowanego/pieczonego indyka z papryka, awokado itp wszystko zawiniete w salate / kefir 0% z otrebami
11.30 1h marszu/trucht z hantlami, pozniej power90
ok.14.00 zupa krem z warzyw z lyzka oliwy zmiksowana z piersia kurczaka
17.00 grilowany kurczak/indyk z warzywami lub na salacie z oliwa, octem balsamicznym
20.30 pasta z makreli/tunczyka z twarogiem 0% Piatnicy, warzywa
Z wyliczen vitalmaxa przy traktowaniu intensywnosci aktywnosci treningowej jako niska wyszlo 1848 kcal b135/t90/w125. Pije do 3l wody dziennie, czerwona i zielona herbate.
Kilka pytan:
1. Zastanawiam sie nad zakupem odzywki bialkowej z sfd… czy mam ja traktowac jako zamiennik posilku? W sensie pic ja rano z np owsianka na wodzie a dotychczasowe sniadanie (omlet) przesunac na 11? Bo wlasciwie zawsze wmuszam w siebie sniadanie. Albo moze na sniadanie kupic bialkowy substytut posilku (cos widzialam w sklepie sdf)?
2. Jaki ciezar hantli wybrac do cwiczen silowych. Mam hantle 1,5 kg, sa spoko do wymachow w czasie marszu, ale wydaja mi sie za lekkie do innych cwiczen.
3. Czy wprowadzenie “spalacza" typu thermo stim moze byc pomocne?
Waga: ok 90
Wzrost: 177
Obwód klatki: 106
Obwód ramienia: -
Obwód talii: ok 86
Obwód uda: -
Obwód łydki: -
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 0k 39 %
Aktywność w ciągu dnia: mala, od 7.30-20 zajmuje sie rocznym dzieckiem
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: od miesiąca 5xtyg 1h szybki marsz z unoszeniem nog z hantlami 1,5 kg, dosc intensywny.
Odżywianie: preferowana niskoweglowodanowa. Staram sie uregulowac posilki, bo to moj glowny problem i zwiekszyc ilosci bialka, bo z tym przez dlugi czas bylo slabo.
Cel: szybka redukcja
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: od dziecinstwa slabe stawy skokowe, ostatnio doszly bole kolan
Preferowane formy aktywności fizycznej: w ciagu dnia mam miedzy 11-13 ok ok 2h czasu jak maly spi;
chce kontynuowac marsze, zeby rozruszac stawy i dolaczyc zestawy z Power 90 (zenujaca reklama:
dawniej regularnie callanetics, wroce jak wzmocnie stawy
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: kiedys L-karnityna, Otis MethodDraine DETOX, przy aptecznych suplementy typu Linea nie zauwazam dzialania
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: tak
Stosowane wcześniej diety: w mlodosci przytrafialy sie diety "cud"; od jakiegos czasu tylko "okazjonalnie" jadam wegle, sokow owocowych nie lubie, nie slodze
Zmieniony przez - xs84 w dniu 2010-08-04 13:31:15
Wiec prosze was bardzo o pomoc w ustaleniu jakis podstaw dietowych/wysilkowych/suplementowych, bo jestem przerazona tym co sie dzieje z moim organizmem
Czy taki program moze byc? Planuje jechac na przepisach SouthBeach
7.00 omlet z 2 jaj, sok wielowarzywny, kawa + tran islandzki LYSI, vitaral
11.00 2x “kanapka" z plastrem gotowanego/pieczonego indyka z papryka, awokado itp wszystko zawiniete w salate / kefir 0% z otrebami
11.30 1h marszu/trucht z hantlami, pozniej power90
ok.14.00 zupa krem z warzyw z lyzka oliwy zmiksowana z piersia kurczaka
17.00 grilowany kurczak/indyk z warzywami lub na salacie z oliwa, octem balsamicznym
20.30 pasta z makreli/tunczyka z twarogiem 0% Piatnicy, warzywa
Z wyliczen vitalmaxa przy traktowaniu intensywnosci aktywnosci treningowej jako niska wyszlo 1848 kcal b135/t90/w125. Pije do 3l wody dziennie, czerwona i zielona herbate.
Kilka pytan:
1. Zastanawiam sie nad zakupem odzywki bialkowej z sfd… czy mam ja traktowac jako zamiennik posilku? W sensie pic ja rano z np owsianka na wodzie a dotychczasowe sniadanie (omlet) przesunac na 11? Bo wlasciwie zawsze wmuszam w siebie sniadanie. Albo moze na sniadanie kupic bialkowy substytut posilku (cos widzialam w sklepie sdf)?
2. Jaki ciezar hantli wybrac do cwiczen silowych. Mam hantle 1,5 kg, sa spoko do wymachow w czasie marszu, ale wydaja mi sie za lekkie do innych cwiczen.
3. Czy wprowadzenie “spalacza" typu thermo stim moze byc pomocne?
Waga: ok 90
Wzrost: 177
Obwód klatki: 106
Obwód ramienia: -
Obwód talii: ok 86
Obwód uda: -
Obwód łydki: -
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 0k 39 %
Aktywność w ciągu dnia: mala, od 7.30-20 zajmuje sie rocznym dzieckiem
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: od miesiąca 5xtyg 1h szybki marsz z unoszeniem nog z hantlami 1,5 kg, dosc intensywny.
Odżywianie: preferowana niskoweglowodanowa. Staram sie uregulowac posilki, bo to moj glowny problem i zwiekszyc ilosci bialka, bo z tym przez dlugi czas bylo slabo.
Cel: szybka redukcja
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: od dziecinstwa slabe stawy skokowe, ostatnio doszly bole kolan
Preferowane formy aktywności fizycznej: w ciagu dnia mam miedzy 11-13 ok ok 2h czasu jak maly spi;
chce kontynuowac marsze, zeby rozruszac stawy i dolaczyc zestawy z Power 90 (zenujaca reklama:
dawniej regularnie callanetics, wroce jak wzmocnie stawy
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: kiedys L-karnityna, Otis MethodDraine DETOX, przy aptecznych suplementy typu Linea nie zauwazam dzialania
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: tak
Stosowane wcześniej diety: w mlodosci przytrafialy sie diety "cud"; od jakiegos czasu tylko "okazjonalnie" jadam wegle, sokow owocowych nie lubie, nie slodze
Zmieniony przez - xs84 w dniu 2010-08-04 13:31:15