Skład:
Wątróbka drobiowa 800g
Kasza gryczana 300g
Papryka 4 sztuki
Cebula 4 sztuki
Pomidory 2 sztuki
Kostka rosołowa, pieprz
Przygotowanie:
Na patelni podsmażamy cebulkę(PAM/suchy teflon), kaszę gotujemy na kostce rosołowej.
Gdy cebula lekko się zeszkli dorzucamy pokrojoną i oczyszczoną z wszystkiego co nie jest czerwone wątróbkę, podsmażamy do ścięcia z każdej strony, zalewamy zblenderowaną papryką i pomidorami, dusimy wszystko razem, pod koniec duszenia dorzucamy pieprz, opcjonalnie inne przyprawy. I gotowe.
BTW w całej porcji:
~2000kcal, 190g białka, 60g tłuszczu, 190g węglowodanów.
Zapraszam do polubienia przepisu na FB:
http://www.facebook.com/TrenerPersonalnyPrzemyslawKozakKoniu151
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2012-10-31 19:48:57
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]