Mam malutki problem.Hmmm kiedys gdzies przeczytalem ze osoby ze slabymi tendencjami do nabierania masy...powinny raczej opierac sie na Grainerach .Teraz chcialbym dozucic troszeczke bialka.Czy moglbym "Grainera MCT" firmy OLIMP polaczyc z na przyklad odzywka bialkowa "System Protein 80" .Co byloby lepsze przed,a co po treningu??...a moze zamiast "System Protein 80" ..lepszy bylby "TopMass".Prosze pomozcie!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Wypelnij profil.
Diete jakas masz?
Doradca w Odżywianiu
BTW: Nie ukladam diet!!!!
Diete jakas masz?

pierwsza by zobaczyc twoje oczy...
druga, druga... by zobaczyc twoje usta...
trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...
A.W.O.L.
...
Napisał(a)
Wydaje mi się,że mówiąc o gainerze chodzi Ci o coś w stylu Mega Mass,gdzie w jednej porcji znajduje się 50gB i 125gWW.W Top Mass Olimpa jest chyba 20gB i 20gWW?Ale nie jestem pewien.
Wydaje mi się,że kolega chciał zapytać co w jego przypadku będzie lepsze-Mega Mass (i podobne) czy Top Mass.
Wydaje mi się,że kolega chciał zapytać co w jego przypadku będzie lepsze-Mega Mass (i podobne) czy Top Mass.
...
Napisał(a)
Hmmm nie mam jakiejs szczegolnej diety...staram sie tylko spozywac odpowiednie illosci bialka weglowodanow i tluszczykow dziennie.Nie wiem czy dobrze zrobilem ...czy to jest dobre powiazanie ...ale zamowilem sobie OLIMP System Protein 80 w ktorym w 100g jest:
białko - 80 g
tłuszcz - 1,2 g
węglowodany - 10,3 g
i OLIMP Super Whey Gainer 4000 :
Białko: 30 g
Tłuszcz: 7 g
Węglowodany: 61 g
Lecytyna: 425 mg
w tym:
cholina: 95 mg
inozytol: 59 mg
Tauryna: 500,0 mg
L-glutamina: 250,0 mg
Kto mi moze pomoc i powiedziec ...czy jest jakas roznica w wchlanianiu tego;najlepiej ktore przed a ktore po treniu!
W tych wszystkich odzywkach jestem taki troszeczke "zielony"
białko - 80 g
tłuszcz - 1,2 g
węglowodany - 10,3 g
i OLIMP Super Whey Gainer 4000 :
Białko: 30 g
Tłuszcz: 7 g
Węglowodany: 61 g
Lecytyna: 425 mg
w tym:
cholina: 95 mg
inozytol: 59 mg
Tauryna: 500,0 mg
L-glutamina: 250,0 mg
Kto mi moze pomoc i powiedziec ...czy jest jakas roznica w wchlanianiu tego;najlepiej ktore przed a ktore po treniu!
W tych wszystkich odzywkach jestem taki troszeczke "zielony"

...
Napisał(a)
Gainer moze zastapic posilek w ciagu dnia.
Bialko glownie na noc choc mozesz dodawac do posilkow, w ktorych nie dostarczyles odp. ilosci bialka.
Doradca w Odżywianiu
Bialko glownie na noc choc mozesz dodawac do posilkow, w ktorych nie dostarczyles odp. ilosci bialka.

pierwsza by zobaczyc twoje oczy...
druga, druga... by zobaczyc twoje usta...
trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...
A.W.O.L.
...
Napisał(a)
Witam
W wyjątkowych sytuacjach Gainer może zastąpić posiłek w ciągu dnia - normalnie tego nie rób. Spożywaj porcje po treningu i ewentualnie po wstaniu z łóżka kiedy mija trochę czasu zanim siądziesz do śniadania. Białko spożywaj jako uzupełnienie ewentualnych niedoborów w diecie.
Pozdrawiam
Piotr Folęga
W wyjątkowych sytuacjach Gainer może zastąpić posiłek w ciągu dnia - normalnie tego nie rób. Spożywaj porcje po treningu i ewentualnie po wstaniu z łóżka kiedy mija trochę czasu zanim siądziesz do śniadania. Białko spożywaj jako uzupełnienie ewentualnych niedoborów w diecie.
Pozdrawiam
Piotr Folęga
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!