...
Napisał(a)
Naszła mnie ochota na rozkmine i mam nadzieje ze spece od biochemii i technologii zywienia pomoga. Mam pytanie odnosnie dodatkowego spozywania beta amylazy. Wydaje mi sie ze jej zazywanie poniekad w duzym uproszczeniu mówiac wywoływałoby efekt w rodzaju podwyższenia IG produktu. Co o tym sądzicie? Dodatkowa beta amylaza spowodowałaby jeszcze szybszy rozpad poli i oligosacharydów do postaci glukozy (i ewentualnie fruktozy), wiec w zwiazku z tym wyrzut insuliny nastepował by szybciej? Dobrze mysle ze dodatkowe enzymy trawienne (głównie trawiace weglowodany) nie byłyby zbyt dobre dla endomorfików? prosze o ewentualne wyprowadzenie mnie z błedu uzasadniajac. dam szczerego sogacza
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Fakt, podniesie to ig produktu bo szybciej zostanie strawione. Jednak jeżeli dany osobnik pochłania naprawdę duże ilości to warto stosować enzymy trawienne jako odciążenie układu pokarmowego. Zresztą, na ig wpływają również inne produkty, temperatura itp. Dlatego np. można dodać większą ilość warzyw by ig było mniejsze.
...
Napisał(a)
Dzieki za odpowiedz, o innych czynnikach to wiedzialem, jednak to nie dawało mi troche spokoju, thx i sogacz jest
Czyli wniosek z tego taki ze majac skłonnosci do tycia nie ma sensu dawac dodatkowych enzymów trawiennych, bez skrajnie dużej podaży danego makroskładnikach w danym czasie? jednak gdyby taka wystapiła wpłyneło by to pozytywnie? chodzi mi tu głównie o procesy dotyczace odkładania sie tłuszczu zapasowego.
Zmieniony przez - Grzechu. w dniu 2008-09-14 15:57:33
Czyli wniosek z tego taki ze majac skłonnosci do tycia nie ma sensu dawac dodatkowych enzymów trawiennych, bez skrajnie dużej podaży danego makroskładnikach w danym czasie? jednak gdyby taka wystapiła wpłyneło by to pozytywnie? chodzi mi tu głównie o procesy dotyczace odkładania sie tłuszczu zapasowego.
Zmieniony przez - Grzechu. w dniu 2008-09-14 15:57:33
...
Napisał(a)
Na efekty naszej pracy wpływa bardzo wiele czynników. Ogółem, nie patrzyłbym na to z tej strony, a z tej, że odciążę swój organizm od pracy, na jaką jest zmuszany przez ciągłe treningi i pochłanianie dużo większej ilości pożywienia niż został przystosowany.
Poprzedni temat
Dietka do oceny...
Następny temat
jakie warzywa i owoce powinienem spozywac a jakie unikac??
Polecane artykuły