Po ostatnich Waszych komentarzach dość mocno wziąłem się za przeglądanie artykułów na forum i nie tylko.Mam niedługo 23 lata, 186cm i ważę 93 kg.Karate ćwiczę od 4 miesięcy.Są to dwa,czasem 3 treningi w tygodniu.Zamierzam dołożyć 2 treningi na siłowni ale nie będę się na ten temat tutaj rozpisywał-nie ten dział.Przy pomocy artykuły 'k3ho' (https://www.sfd.pl/Odzywianie_i_suplementacja_w_sztukach_walki_by_k3ho-t264181.html) ułożyłem dietę redukcyjną pod SW.Zapotrzebowanie ustaliłem na 2300 na redukcji,B/T/W w treningowe 220/100/190 i w nietreningowe 220/130/130 wg zaleceń jednego art. z forum.Oto mój plan(proszę o pomoc i radę czy wszystko pasuje):
Dzień I treningowy
SUROWIEC ILOŚĆ
ŚNIADANIE
Płatki musli 100g
Mleko 1,5% 250 ml (szklanka)
Jajka 2 sztuki
Warzywa(najlepiej świeże,mogą być np.kiszone) Ilość dowolna
II ŚNIADANIE
Łosoś świeży 150g
Warzywa(najlepiej świeże,mogą być np.kiszone) Ilość dowolna
OBIAD
Ryż brązowy 50g (pół woreczka)
Pierś z kurczaka 150g
Warzywa Ilość dowolna
POSIŁEK PRZEDTRENINGOWY
Odżywka białkowa WPI Porcja
Mleko 1,5% 250 ml (szklanka)
Banan 60g (jeden banan)
UNISPORT NUTREND Porcja
POSIŁEK POTRENINGOWY
Odżywka białkowa WPI Porcja
Mleko 1,5% 250 ml (szklanka)
KOLACJA
Twaróg półtłusty 250g
Mleko 1,5% 50g
Miód pszczeli 24g (dwie łyżki)
Dzień II nie treningowy
SUROWIEC ILOŚĆ
ŚNIADANIE
Polędwica z piersi kurczaka 20g
Mleko 1,5% 250 ml (szklanka)
Jajka 3 sztuki
Masło śmietankowe 6g (pół łyżki)
Chleb żytni razowy 50g (kromka)
Warzywa(najlepiej świeże,mogą być np.kiszone) Ilość dowolna
II ŚNIADANIE
Chleb żytni razowy 50g (kromka)
Polędwica z piersi kurczaka 30g
Jajko 1 sztuka
Masło śmietankowe 6g (pół łyżki)
Migdały 30g
Warzywa(najlepiej świeże,mogą być np.kiszone) Ilość dowolna
OBIAD I
Makaron spaghetti pełnoziarnisty 50g (przed ugotowaniem)
Koncentrat pomidorowy 30% 12g (łyżka)
Wołowina (najlepiej I gatunek) 150g
Warzywa dowolne(pomidor,papryka) Ilość dowolna
OBIAD II
Mięso z piersi z kurczaka 150g
Fasola czerwona puszka Pudliszki 100g
Oliwa z oliwek 12g (łyżka)
Warzywa do sałatki Ilość dowolna
KOLACJA
Tuńczyk w sosie własnym KING OSCAR 130g (puszka)
Olej lniany 12g (łyżka)
Warzywa Ilość dowolna
Dzień III nie treningowy
Śniadanie
Mleko spożywcze 1,5% 250g (szklanka)
Chleb żytni razowy 50g (kromka)
Jajko 2 sztuka
Polędwica z piersi z kurczaka 20g
Masło śmietankowe 6g (pół łyżki)
Warzywa-najlepiej świeże Ilość dowolna
II Śniadanie
Chleb żytni razowy 50g (kromka)
Mozzarella 100g
Pierś z kurczaka 100g
Olej lniany 12g (łyżka)
Warzywa do sałatki-świeże Ilość dowolna
Obiad I
Tortilla pełnoziarnista 100g (1 sztuka)
Pierś z kurczaka 150g
Jogurt naturalny 20g
Jajko 1 sztuka
Oliwa z oliwek 12g (łyżka)
Warzywa do sałatki Ilość dowolna
Obiad II
Łosoś świeży lub inna tłusta ryba 200g
Tortilla pełnoziarnista 100g (1 sztuka)
Jogurt naturalny 20g
Olej lniany 12g (łyżka)
Warzywa do sałatki Ilość dowolna
Kolacja
Twaróg półtłusty 250g
Truskawki mrożone bądź inne owoce 50g
Miód pszczeli 12g (łyżka)