Prosiłbym o sprawdzenie diety na redukcje.
Wiek 20
Wzrost 171
Waga 73
Wyliczyłem zapotrzebowanie na 2100kcal - 146g B/ 122g T/ 105g WW
Posiłek 1 Kcal/b/t/ww
Płatki owsiane 40g - 146 5g 3g 25g
mleko 1,5% 250ml 118 9g 4g 13g
2 jajka 145 13g 10g 1g
pomidor ,cebula
Posiłek 2
Bułka grahamka(mała) 50g 129 4g 1g 26g
Oliwa z oliwek 15g 132 0g 15g 0g
serek wiejski 150g 146 17g 8g 3g
sałata, pomidor
Posiłek 3
Piers kurczaka 70g 78 15g 2g 0g
Ziemniaki 180g 117 3g 0g 26g
warzywa
Posiłek 4
Piers kurczaka 70g jw
Migdały 50g 286 10g 26g 4g
Pestki dyni 50g 206 9g 17g 5g
Posiłek 5
Sałatka z tuńczyka w oleju 100g 190 27g 8g 0g
warzywa (pomidor ,kapusta pekinska ,cebula )
oliwa z oliwek 15g jw
Posiłek 6
Serek wiejski jw
Razem 2080 kcal 144g b / 119 T / 110g WW
Nie liczyłem tutaj kaloryczności i wartości warzyw bo dosyć ciężko np liść salaty do kanapki zważyć
Aktywność jaka będę stosował to basen na przemian z bieganiem + rower "normalny" wypady na ok 2h
Czy jak mam zamiar biegać i pływać rana pomiędzy 1 a 2 posiłkiem to muszę usunąć warzywa tak? Reszta może zostać? Kurczaka będę zmieniał z rybami. Czy +/- 50kcal albo 10g tłuszczy czy białka czy węgla więcej będzie miało duży wpływ na diete? Nie zawsze mi sie uda ułożyć idealne proporcje. Jakie mam proporcje tłuszczy? Poprawne to 1/1/1 ale nie wiem jak to obliczyć... Dołożyć do tego tran? W ramach napoi po treningu chcialbym stosowac izotoniki kupione lub wlasnej roboty ( przepis na necie) Prosze o uwagi i ewentualna pomoc.
Dzieki