...
Napisał(a)
Raven ,mleko odtłuszczone w proszku najlepsze na mas Tylko ze tłuszcz mi po tym idzie tez .
...
Napisał(a)
niedrogi jest rostbef wolowy- u mnie w carefourze ok 24 za kg
mozna pokroic na kotlety i obsmazyc a potem na krotko do piekarnika (albo tylko usmazyc). Smazy sie troche dluzej niz poledwice.
Mozna tez duzy kawalek upiec i potem kroic sobie na zimno do kanapek lub salatek. W smaku bardzo podobny do poledwicy.
a poledwicy nie kupuje sie w supermarketach
Najlepiej obczaic jakiegos rzeznika na wsi lub w mniejszej miejscowosci i kupic wieksza ilosc od razu.
smacznego
mozna pokroic na kotlety i obsmazyc a potem na krotko do piekarnika (albo tylko usmazyc). Smazy sie troche dluzej niz poledwice.
Mozna tez duzy kawalek upiec i potem kroic sobie na zimno do kanapek lub salatek. W smaku bardzo podobny do poledwicy.
a poledwicy nie kupuje sie w supermarketach
Najlepiej obczaic jakiegos rzeznika na wsi lub w mniejszej miejscowosci i kupic wieksza ilosc od razu.
smacznego
...
Napisał(a)
moze nie art ale wypowiedz dosc obszerna. co do art zywieniowych to pisze cos w temacie - porównanie zródeł białka. wkleje jak będzie w całości.
pozdr
mc
pozdr
mc
IHS TEAM
...
Napisał(a)
Tak tylko pzrypomniały mi sie stare lata. trzeba isc z postepem wiadomo. ja kupuje udziec wołowy i robie bitki lub prosze o zmielenie w sklepie i robie kotlety
The Show Must Go On
...
Napisał(a)
Chciałem tylko dorzucić dwa słowa o zawsze aktualnych zaletach różnorodności; jeżeli wcinacie wszystkie te wyżej opisane mięcha na zmianę, a nie trzymacie się jednego jak religii, to przynajmniej nie faszerujecie się tymi samymi hormonami nonstop (co może mieć złe skutki), tylko wszystkimi po trochu
Pierwszy raz zabieram głos w tym dziale. Wiele razy widziałem tytułu wątków z pytaniami 'do marka c..bla bla' i myślałem że to lipa, reklamowa wkrętka. Przeczytałem wypowiedzi MC i zmieniłem zdanie- jak sam czegoś nie będę wiedział to już wiem kogo pytać
Pierwszy raz zabieram głos w tym dziale. Wiele razy widziałem tytułu wątków z pytaniami 'do marka c..bla bla' i myślałem że to lipa, reklamowa wkrętka. Przeczytałem wypowiedzi MC i zmieniłem zdanie- jak sam czegoś nie będę wiedział to już wiem kogo pytać
...
Napisał(a)
no to ja dodam cos krotkiego od siebie:) dziennie zjadalem ok 05-07kg kuraka gdy polowe z tego zamienilem na wolowine (tzw. bez kosci lub extra) znacznie wzrosla mi sila. od tego czasu chetniej jem wolowine niz kurczaka
...
Napisał(a)
Przynam ze gdy spotkalem Pana Marka i porozmawialem z nim o dietetyce uswiadomil mnie w wielu waznych kwestiach. Wtedy przerzucilem sie z samego kurczaka na mieso wolowe ktore stalo sie glownym "miesem" w mojej diecie. Juz po niekrotkim czasie dostrzeglem przyrosty sily i masy miesniowej. Ja mam tak ze poki sam nie przetestuje to nie uwierze ;)
Wolowina daje o wiele wiecej anizeli zwykly kurczaczek. Jednakze musimy pamietac ze wolowina trawi sie dluzej od kurczaka. Totez moim zdaniem dobra jest jako 2 i 3 posilek. Po treningu posilek skomponowany jest z kurczaka ktory to rozklada sie szybciej.
To takie moje spostrzeżenia.
Pozdrawiam
Wolowina daje o wiele wiecej anizeli zwykly kurczaczek. Jednakze musimy pamietac ze wolowina trawi sie dluzej od kurczaka. Totez moim zdaniem dobra jest jako 2 i 3 posilek. Po treningu posilek skomponowany jest z kurczaka ktory to rozklada sie szybciej.
To takie moje spostrzeżenia.
Pozdrawiam
NIE sądzisz, że masz ochotę dać mi SOGA?
W końcu Ci pomogłem :)
...
Napisał(a)
prawidlowo Michale.
jesli ktos chce jeśc wołowilne po treningu też można, kwestja przyżądzenia i rodzaju wołowiny. Wydaję mi sie że polędwica trawi się szybciej niz udziec, kwestja tez sastosowania ziół, mozna doadc jajko sadzone i juz mamy inny rodzaj białka szybko trawionego. Poza tym i tak jesli jemy razem mięso , ryz i warzywa wszystko w zóładku zamienia sie w tzw chymę i razem jest puszczne porcjami prze odzwiernik do dwunastnicy i jelit. Oczywiście jesli ktos je samo mięso i tylko warzywa to wtedy owszem rodzaj miesa ma znaczenie, jednak jesli dodajemy weglowodany z ryżu czy kaszy wtedy i tak przedłużamy proces trawienia w samym zoładku.
pozdr
mc
jesli ktos chce jeśc wołowilne po treningu też można, kwestja przyżądzenia i rodzaju wołowiny. Wydaję mi sie że polędwica trawi się szybciej niz udziec, kwestja tez sastosowania ziół, mozna doadc jajko sadzone i juz mamy inny rodzaj białka szybko trawionego. Poza tym i tak jesli jemy razem mięso , ryz i warzywa wszystko w zóładku zamienia sie w tzw chymę i razem jest puszczne porcjami prze odzwiernik do dwunastnicy i jelit. Oczywiście jesli ktos je samo mięso i tylko warzywa to wtedy owszem rodzaj miesa ma znaczenie, jednak jesli dodajemy weglowodany z ryżu czy kaszy wtedy i tak przedłużamy proces trawienia w samym zoładku.
pozdr
mc
IHS TEAM
...
Napisał(a)
w skrócie
jak mamy do wyboru kurczaka i wieprzowine (cena ta sama)
to bierzemy wieprzowine, correct?
jak mamy do wyboru kurczaka i wieprzowine (cena ta sama)
to bierzemy wieprzowine, correct?
Pozdrawiam
Polecane artykuły