...
Napisał(a)
Marku dla ekto co jest lepsze po treningu wieprzowina czy cieżkostrawna wołowinka?
...
Napisał(a)
Dziś kupiłem kilogram mięcha z łopatki wieprzowej. Krwistoczerwona No jak mi po tym nie pójdzie z 10kg na sztandze i 2kg na wadze to Was powystrzelam Jednak jest coś w tej sile reklamy. Niemniej celem usprawiedliwienia dodam, iż kupiłem także 3kg piersi z kuraka. Promocja w carrefour - 12,99zl/kg.
...
Napisał(a)
Dorwałem GS w Niepołomicach mam zamówione 2 sztuki na poniedziałek
Na razie na redukcji (powiedzmy) jem 2 x kurę i w DT polędwicę a w DNT wieprzyka ale na masie podzielę to na jeden posiłek wieprz ( 2 śniadanie ), przed treningiem 2 godzinki polędwica a po cycek z kury. I powinno być git.
Mr kultura nie używaj słów bla bla (wiemy dlaczego )
Wiad piersi z kury z Carrefura- odważniak z ciebie ;)
Zmieniony przez - Tomek Duży w dniu 2008-01-12 18:47:15
Na razie na redukcji (powiedzmy) jem 2 x kurę i w DT polędwicę a w DNT wieprzyka ale na masie podzielę to na jeden posiłek wieprz ( 2 śniadanie ), przed treningiem 2 godzinki polędwica a po cycek z kury. I powinno być git.
Mr kultura nie używaj słów bla bla (wiemy dlaczego )
Wiad piersi z kury z Carrefura- odważniak z ciebie ;)
Zmieniony przez - Tomek Duży w dniu 2008-01-12 18:47:15
...
Napisał(a)
Mam wrażenie, iż jakość w sklepie wielkopowierzchniowym jest jednak wyższa niż w GS czy też bezpośrednio od rolnika.
...
Napisał(a)
Ja uważam że nie bardzo. Wielkopowierzchniowe sklepy są ściśle rozliczane z zysku i pracownicy mają za wszelką cenę minimalizować straty. Obejrzyj reportaże jak myją mięso Ludwikiem żeby zmyć zieloną barwę z nadpsutej żywności.
Zamawiając w GS polędwicę sprowadzają ją specjalnie dla mnie. Towar drogi, schodzi na pniu, więc mam gwarancję że będzie świeży. A piersi kupuję wyłącznie z Cedrobu prosto z uboju. Wiem że warunki hodowania kur są straszne ale mięso przynajmniej świeże.
A propos marketów to ostatnio znalazłem w Tesco tuńczyki przeterminowane pół roku! Także patrzcie na datę przydatności do spożycia bo można się nieźle naciąć!
Zamawiając w GS polędwicę sprowadzają ją specjalnie dla mnie. Towar drogi, schodzi na pniu, więc mam gwarancję że będzie świeży. A piersi kupuję wyłącznie z Cedrobu prosto z uboju. Wiem że warunki hodowania kur są straszne ale mięso przynajmniej świeże.
A propos marketów to ostatnio znalazłem w Tesco tuńczyki przeterminowane pół roku! Także patrzcie na datę przydatności do spożycia bo można się nieźle naciąć!
...
Napisał(a)
okej fajnie wszystko
ale jak najlepiej przyrządzić tą polędwice wieprzową czy wołową? Usmażyć, ugotować, zapiec :D?
Pewnie to trzeba długo obrabiać, żeby było zjadliwe
ale jak najlepiej przyrządzić tą polędwice wieprzową czy wołową? Usmażyć, ugotować, zapiec :D?
Pewnie to trzeba długo obrabiać, żeby było zjadliwe
...
Napisał(a)
Wieprza robie tak.Kroje na bardzo cienkie plastry ,posypuje curry i pieprzem .Plastry wrzucam na rozgrzany olej rzepakowy ( z biedronki ) Obsmażam po 3 min z każdej strony ,na osobne patelni smaze cebulke zebys sie zezłociła.Dodaje ją do mięsa .Wszystko jeszcze 2 minutki smaże .dolewam ciepłej wody z czajnika aby przykryć mięso .Dusze około 20-30 min .Pyszne
...
Napisał(a)
Tomek: mity. Wielkopowierzchniowy sklep nie stać na opinię, że sprzedaje zepsuty towar, bo zbyt wiele może stracić. Na to może sobie pozwolić rolnik, bo jak Tobie nie sprzeda to innym klientom, tudzież odda do skupu... albo inaczej... co w skupie nie spełnia norm to wepchnie Tobie. Stara praktyka. Moja wołowina jest obrabiana przez sam Carrefour na miejscu i trzymana w warunkach chłodniczych, a jej żywotność to "aż" 2 dni. Żaden mały sklep nie mógłby sobie pozwolić na taką jakość.
Co do przyrządzania wołowiny - ja jem często surową (mielone). Robię z tego tzw. metkę.
Co do przyrządzania wołowiny - ja jem często surową (mielone). Robię z tego tzw. metkę.
Polecane artykuły