Szacuny
6
Napisanych postów
678
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5910
Roznica jest taka że
W kickboxingu mozesz uderzac pięsciami i kopac
A w taj boksie mozesz uderzac pięsciami, łokciami, kopac i uderzac kolanami :) taka jest roznica ze Boks tajski masz wzbogacony o uderzenia łokciami i kolanami :) ale kick jak i taj boks jest bardzo dobre :)
"Walcz z sercem ale używaj tez głowy"
Zapasy - Stoczonych Walk : 10
Szacuny
91
Napisanych postów
1815
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
35261
Wydaje mi się że kick dla takich chudych jest lepszy bo właśnie w klinczu masa i siła jednak ma znaczenie spore.
W MT też trochę inaczej się kopie, w kicku są jednak te gorsze formuły.
Co do rozciągania to nie ma czym się przejmowac bo to z czasem przyjdze... gra w piłkę w tym nie pomaga, spina się wszystko i po przestaniu samo z siebie będzie lepiej
,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
Szacuny
0
Napisanych postów
36
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
665
idź na tego kicka będzie dobrze. Na poczatku nie bedziesz musial byc dobrze rozciagniety. Jestes wysoki i chudy, dobre predyspozycje. Jak poćwiczysz troche będziesz wygrywał w swojej kategorii. Pamietaj ćwicząc sw równiez mozna zbudowac masę mięśniowa ;]
Szacuny
2
Napisanych postów
20
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
764
Ja chodzę na king boxing mimo że byłem słabo rozciągnięty, mamy ostre treningi, można zaje**** się zmęczyć, fajne ćwiczenia są. kondycji też nie miałem i nie mam bo pale 4 lata ale powili rzucam, bo zastanowiłem się i chce jednak coś osiągnąć ;] Na początku było mi trudno, szybko się męczyłem bałem się sparować, bałem się dostać w twarz ale po miesiącu może po 2 wszystko było już ok. Przełamałem lęk i wgl .. wziełem się ostro za treningi, przykładałem się do każdego ćwiczenia. I w domu nic nie robiłem. Dla mnie 2 razy w tygodniu po 2h wystarcza ale zamierzam kupić worek albo gruszkę i trochę kombinacji załapać ;] Polecam king boxing na prawdę warto, nawet gdy masz problemy z nogą, zawsze mogą być to low kick. Szczerze to ja kopie tylko na wysokość klatki piersiowej i tyle na razie mi starczy. Często obijam przeciwnikowi nogę, gdy kuleje albo dozna kontuzji masz przewagę ;] Na prawdę polecam king boxing. Życzę dobrej zabawy